Vláda si predvolá Holjenčíka na koberček. S cenami energií by to malo byť takto

    0
    Ilustračná fotografia: rokovanie vlády (Autor: TASR)

    Ceny by sa mali vrátiť na úroveň roka 2016. Premiér Robert Fico (Smer-SD) v pondelok (23.1.) avizoval, že nové cenové rozhodnutia by mali byť prijaté práve dnes.

    Ministri majú na dnešnej schôdzi kabinetu prerokovať program starostlivosti o lokalitu Horná Orava. Ide o jedno z najväčších chránených území na Slovensku. Žijú tu vtáčie druhy ako hlucháň hôrny, orol krikľavý, prepelica poľná či rybárik riečny.

    Program má zabezpečiť starostlivosť o chránené územie na ďalších 30 rokov. Cieľom je zachovanie súčasného stavu dvoch druhov a zlepšenie stavu 21 druhov vtáctva. Potrebné opatrenia by si mali do roku 2046 vyžiadať vyše 2,1 milióna eur. Väčšina prostriedkov má pochádzať z eurofondov.

    Minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) predloží na rokovanie vlády na schválenie zoznam zahraničných vojenských cvičení, ktoré absolvujú slovenskí vojaci v priebehu prvého polroka. Pôjde najmä o cvičenia v pobaltských krajinách a v Poľsku. Do slovenských výcvikových stredísk prídu, naopak, cvičiť zahraniční vojaci.

    Slovensko by sa malo pripojiť k medzinárodnej deklarácii o bezpečných školách. Tá poskytuje krajinám príležitosť vyjadriť politickú podporu pre zlepšenie ochrany študentov, učiteľov, škôl a univerzít počas ozbrojeného konfliktu. Návrh na pripojenie SR k deklarácii bude vláda schvaľovať na podnet ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominant Smeru-SD).

    - Reklama -