Budem schopný zjednotiť krajinu, hodnotí Trump. Dajte môjmu otcovi šancu, oroduje zaňho dcéra Ivanka

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump sa takto vyjadril po skončení uvítacieho koncertu pri Lincolnovom pamätníku vo Washingtone – deň pred svojou inauguráciou. Na podujatie zavítal so svojou rodinou a pred svojimi stúpencami vyhlásil: “Nikdy tu nebolo takéto hnutie. Je to niečo veľmi zvláštne. Mal som s tým niečo do činenia, ale vy ste s tým mali do činenia oveľa viac.”

    Inauguračné akcie vyvrcholia dnes napoludnie miestneho času prezidentskou prísahou, ktorú nový prezident Trump a viceprezident Pence zložia pred washingtonským Kapitolom. Trump následne vystúpi so svojím prvým prejavom v úrade amerického prezidenta.

    Dajte môjmu otcovi šancu

    Dcéra novozvoleného prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa, ktorý dnes bude inaugurovaný za 45. prezidenta tejto momentálne značne polarizovanej krajiny, požiadala Američanov, aby dali jej otcovi šancu. Ivanka Trumpová to povedala v dnes zverejnenom rozhovore pre stanicu ABC.
     
    “Môj otec je skvelý zjednocovateľ. Všetkým kritikom odporúčam, aby mu dali čas ujať sa úradu a dokázať, že sa mýlia,” uviedla 35-ročná Trumpová. Na otázku, čo chce odkázať desaťtisícom protitrumpovských demonštrantov očakávaných deň po inaugurácii v uliciach miest v celých USA, reagovala: “Dajte môjmu otcovi šancu.”

    Ivanka, ktorej manžel Jared Kushner bol vymenovaný za poradcu Bieleho domu, odstupuje z pozícií v rodinnom podniku i vo svojej módnej spoločnosti, aby sa vyhla obvineniam z konfliktu záujmov. Na svojho otca má podľa ABC “utišujúci” vplyv a často mu odporúča používať v komentároch na Twitteri zmierlivejší tón.

    Trumpová zároveň poprela mediálne špekulácie o tom, že sa de facto stane prvou dámou ona, a nie prezidentova manželka Melanie, ktorá zostane bývať v new Yorku najmenej dovtedy, kým ich desaťročný syn Barron ukončí tento školský rok. “Je len jedna prvá dáma, a tou je Melanie. Je to pozoruhodná osoba,” zakončila Ivanka.
     
    - Reklama -