Fico dnes podpíše memorandum o boji proti korupcii. Neuveríte, za akých podmienok sa to celé odohrá

    0
    Premiér Robert Fico (Autor: SITA)

    Zároveň podľa Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR obaja predstavitelia spoločne podpíšu Memorandum o porozumení k posilneniu spolupráce v oblasti boja proti korupcii. “Ide o významný príspevok súčasnej vlády k ďalšiemu zintenzívneniu aktivít v tejto oblasti, keďže dokumentom sa Slovensko zaväzuje k prehĺbeniu antikorupčných iniciatív a posilneniu jednotlivých kontrolných mechanizmov,” doplnili z úradu vládu.

    Súčasná spolupráca Slovenska s OECD v protikorupčnom boji je podľa vlády intenzívna aj v rámci Národnej kriminálnej agentúry či špeciálnej expertnej komisie na boj s korupciou. 

    V rámci svojho ďalšieho programu premiér vystúpi s príhovorom v Rade OECD. Témou jeho vystúpenia bude ekonomický vývoj Slovenska, zhodnotenie výsledkov slovenského predsedníctva v Rade EÚ v uplynulom polroku a aj prezentácia cieľov a aktivít Slovenska do nadchádzajúceho obdobia. Rada OECD je najvyšším rozhodovacím orgánom tejto organizácie, ktorá v súčasnosti združuje 35 štátov. Popoludní sa premiér vráti späť do vlasti.

    - Reklama -