Veľkohubé a odvážne plány novej strany NAJ. Do volieb VÚC chce ísť sama

    0
    Líder strany NAJ Viktor Béreš (Autor: TASR)

    Na registráciu ich potrebuje aspoň 10.000. Strana sa plánuje zapojiť do tohtoročných volieb do vyšších územných celkov (VÚC), hoci kraje plánuje zrušiť. Do volieb pôjde sama a postaví aj vlastných kandidátov na predsedov krajov. Prvým je Adam Šepetka, ktorý sa mieni o priazeň voličov uchádzať v Košickom kraji. Ďalších kandidátov oznámi NAJ na jar. TASR to povedal Viktor Béreš z prípravného výboru.

    “Do volieb do VÚC chceme ísť samostatne, nakoľko nevidíme dôvod spolupráce s opozičnými stranami, ktoré nedokázali v politike za posledné roky nič zásadné zmeniť. Skôr urobili hanbu a ľudia už nechcú šašovský, ale ani extrémistický prístup k politike,” vysvetlil Béreš. NAJ nechce byť ľavicová ani pravicová, mieni podporovať sociálny štát a poraziť oligarchiu.

    V krajoch by strana chcela presadiť viacero zmien. A to najmä, aby sa krajské nemocnice vrátili pod správu štátu, tiež aby zriaďovateľmi stredných škôl, učilíšť a gymnázií bol štát. Ten by mal podľa Béreša spravovať aj krajské cesty. NAJ ďalej plánuje kraje zrušiť, keď bude úspešná v parlamentných voľbách. “Župy ako také sú zbytočné a ľudia nevidia ich zmysel, preto ich budeme rušiť. Podporíme obce a mestá, ktoré sú nositeľmi samosprávy,” uzavrel Béreš.

    - Reklama -