Všetci budú moslimovia pre našu hlúposť, rozohnil sa arcibiskup a zodpovednosť pripisuje „slabej“ viere

    0
    Ilustračné foto: Katolícky kňaz počas omše (Autor: SITA)

    Arcibiskup sa k islamizácii vyjadril po návšteve viacerých zariadení pre migrantov v Taliansku a v kontroverznom vyhlásení skonštatoval, že rastúci počet islamských centier spolu s tábormi pre utečencov je istou cestou, aby sa z islamu stalo dominantné náboženstvo. „O 10 rokov budeme všetci moslimovia pre našu hlúposť. Taliansko a Európa vedú pohanský a ateistický život, tvoria zákony proti Bohu a udržiavajú pohanské tradície,“ varoval monsignor Carlo Liberati.

    Podľa talianskeho arcibiskupa „dekadentné praktiky“ pomáhajú v šírení islamu v Európe. „Máme slabú kresťanskú vieru. Cirkev v súčasnosti nefunguje správne a semináre sú prázdne. Potrebujeme skutočný kresťanský život. Toto všetko dláždi cestu k islamu,“ varuje Carlo Liberati a pripomína aj ďalší závažný fakt. „K tomu navyše, oni (migranti) majú deti a my (Európania) nie. Sme na úplnom ústupe,“ dodal.

    Nie sú to však iba migranti z moslimských krajín, ktorí podľa arcibiskupa zaťažujú Taliansko. Stále viac je aj ľudí z východnej Európy, Rumunska, Bulharska a ďalších krajín, ktoré sú na tom ekonomicky horšie ako Taliansko. Podľa sčítania zo začiatku roka 2015 žilo v krajine vyše päť miliónov cudzích štátnych príslušníkov.

    Monsignor Carlo Liberati tvrdí, že Taliansko pomáha bez váhania všetkým, ktorí prídu zo zahraničia a pritom vláda zabúda na mnoho chudobných či starých Talianov. „Prečo pomáhať toľkým migrantom, ktorí namiesto vďaky zahadzujú jedlo, čo im dáme do koša, trávia hodiny posedávaním a ešte aj organizujú protesty?“ kladie si rečnícku otázku predstaviteľ talianskej katolíckej cirkvi.

    Podľa arcibiskupa je za správanie migrantov do veľkej miery zodpovedná aj samotná katolícka cirkev, ktorá im vraj dáva až priveľa. „Dávať peniaze migrantom túlajúcim sa po meste je nielen nesprávne, ale aj morálne škodlivé, lebo tým podporujeme ich správanie a oni si na to zvyknú, nehovoriac o tom, že im dávame jedlo,“ myslí si Liberati.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -