Orbánovci spustili frontálny útok proti „Sorosovej ríši“: Tieto organizácie treba všemožne potlačiť a treba ich odpratať

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    Podľa agentúry MTI Németh vyhlásil, že úlohou falošných občianskych organizácií “Sorosovej ríše” (pozn. TASR: George Soros – maďarský rodák a americký finančník židovského pôvodu) je nanútiť národným vládam globálny veľkokapitál a svet politickej korektnosti. Podpredseda Fideszu v tejto súvislosti pripomenul masívne útoky na maďarskú vládu za jej postoj k prisťahovalectvu, čo označil za neprijateľné.

    “Tieto organizácie treba všemožne potlačiť a domnievam sa, že ich treba odpratať. Myslím si, že po zvolení Donalda Trumpa za prezidenta USA teraz prišla na to vhodná medzinárodná príležitosť,” povedal Németh.

    Podpredseda parlamentnej frakcie opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) László Szakács na uvedené kroky reagoval vyhlásením, v ktorom uviedol, že tretí sektor zvyknú zastrašovať takýmto spôsobom iba diktatúry. “Németh by mal za svoje vyhlásenie niesť zodpovednosť a mal by odstúpiť,” povedal Szakács.

    Podľa ľudskoprávnej organizácie Spoločnosť za práva slobody (TASZ) zatiaľ nie je jasné, čo presne pripravuje Orbánova vláda. “Občiansky sektor sa nezľakne a bude aj naďalej bojovať za to, aby ochránil všetkých maďarských občanov od prechmatov vládnej moci” uviedla táto organizácia.

    - Reklama -