Kiska je najlepší, ale tá jeho tajomnosť… Galko píše prezidentovi list

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)

    Galko v úvode otvoreného listu priznáva, že existuje viacero bodov, s ktorými s Kiskom nesúhlasí. Vypichuje najmä jeho postoj k migračnej politike. „Vo vašich akcentoch na humanitárne aspekty absentuje podľa môjho názoru bezpečnostné riziko. Schopnosť západnej civilizácie absorbovať a integrovať príval utečencov z moslimského prostredia, ktoré je vzdialené liberálnej demokracii, je podľa môjho názoru značne obmedzená,“ tvrdí Galko s tým, že nejde o xenofóbiu, ale o racionálne rešpektovanie reality.

    Jedným dychom však bývalý minister obrany tvrdí, že Kisku považuje za najlepšieho prezidenta, akého kedy samostatné Slovensko malo: „…som s vašou prácou ako váš volič spokojný.“

    A práve preto Galko nechce, aby Kiska vstúpil do straníckej politiky, pričom kritizuje tých, ktorí ho tlačia, aby sa postavil na čelo nového zoskupenia. Ich pohnútky Galko považuje za egoistické, keďže podľa neho takíto ľudia iba dúfajú, že im Kiska uľahčí vstup do politiky. „Politika nie je pre nich, pre nich sú vhodnejšie povestné mestské kaviarne. Každý z lídrov, ktorý vybudoval úspešnú stranu, si to takpovediac odmakal v teréne a neprilepil sa na niekoho populárneho – či Fico, či Dzurinda, či Sulík,” píše presvedčený Galko.

    Galko kritizuje Kisku, že v poslednom rozhovore vo verejnoprávnej RTVS sa len usmieval, keď sa ho moderátor Martin Strižinec opýtal na jeho možný vstup do straníckej politiky. Redaktor na Kiskovu (ne)odpoveď zareagoval v tom zmysle, že je rád, že Kiska vstup do straníckej politiky nepoprel.

    „Nuž, ale ja s vašou tajomnou reakciou spokojný nie som. Podľa môjho názoru to, že nechávate žiť tieto špekulácie, nie je správne. U niektorých ľudí vyvolávate očakávania návratu mesiáša, iní vám začínajú nedôverovať. Výsledok? Len tým podporujete iracionálny prístup k politike a problémom štátu… Nové strany boli aj budú, niektoré uspejú, niektoré neuspejú, ale dobrí prezidenti, veľkí štátnici nerastú na stromoch a v tom mi dáva zapravdu aj história, a nielen história Slovenska,” uzatvára Galko.

    - Reklama -