Dobehla „gazdu“ minulosť? Pre TOTO neuspel Procházka v Luxemburgu

    0
    R. Procházka počas prijatia u prezidenta (Autor: SITA)

    Výpočet sklamaní za posledných dvanásť mesiacov v podaní zakladateľa a niekdajšieho lídra politickej strany Sieť je pekne dlhý. Na pomyselý zoznam by sme mohli určite pripočítať aj Procházkovo neangažovanie na pozíciu dodatočného sudcu Všeobecného súdu EÚ v luxemburskej metropole.

    Ešte horšie však možno vyznieva samotný dôvod nezvolenia, ktorý už pozná Súdna rada SR. Ten by sme mohli zadefinovať ako ´nedostatočný morálny kredit´. 

    Ako uvádza vo svojom článku portál Topky.sk: „Bývalý predseda strany #Sieť bol druhým kandidátom Slovenska na post dodatočného sudcu Všeobecného súdu EÚ, ktorý je prvou inštanciou Súdneho dvora EÚ. Pred ním neuspela kandidátka Mária Patakyová pre nedostatočnú znalosť francúzskeho jazyka.“

    Ale späť k hodnotiacemu procesu, ktorý sa týkal „gazdu“ Procházku.

    „Výbor vydal negatívne stanovisko a to vzhľadom na obavy ohľadne integrity kandidáta, ktoré podľa výboru neboli rozptýlené,“ priblížila obsah stanoviska Patrícia Némethová z Tlačovej rady SR. 

    Na druhej strane, výberová komisia kvitovala aj Procházkove nesporné odborné kvality, ako sú „právna prax, odbornosť, jazykové schopnosti, medzinárodné skúsenosti“, dodala Némethová.

    Na zaujímavý flek to však Procházkovi napokon aj tak nestačilo. Stanovisko údajne neobsahuje detailnejšie odôvodnenie.

    „Nachádza sa v ňom stručná zmienka o vôli kandidáta vyhnúť sa zdaňovaniu niektorých nákladov jeho prezidentskej kampane v roku 2014,“ píše v článku portál Topky.sk.

    - Reklama -