Migranti sa brutálne pobili, dokopali aj policajta. A nebolo to prvýkrát. Viedenskú vlakovú stanicu obchádza strach

    0
    Migranti odpočívajú v tranzitnom priestore určenom pre migrantov (Autor: TASR)
    Tento týždeň sa v priestoroch železničnej stanice odohrala hromadná bitka, do ktorej bola zapojená skupina osôb z Čečenska a Afganistanu. Jedného z účastníkov incidentu dokonca dobodali do oblasti zadku.
     
    Celkovo boli zranené tri osoby. Zranený bol aj zasahujúci policajt, ktorý dostal päsťou a tiež dostal niekoľko kopancov,” cituje denník Kurier policajnú vyšetrovateľku Irinu Steirerovú, ktorá ďalej uviedla, že zo štrnástich osôb tri rovno zatkli.
     
    Vyšetrovanie je v každom prípade na začiatku a doteraz nie je jasné, prečo vôbec k brutálnej bitke došlo.
     
    Ako píše Kurier, keď sa pokúšali zasahujúci policajti účastníkov bitky od seba oddeliť, jeden z nich vytiahol na policajtov strelnú zbraň a ohrozoval ich na živote. Zbraň odovzdal až po mnohých výzvach.
     
    Rakúsko všeobecne zaznamenalo tento rok v porovnaní s minulým rokom nárast počtu spáchaných kriminálnych činov.
     
    Mladí muži k nám prichádzajú z regiónov, kde zúria vojnové konflikty a násilie je tu považované za bežné vyústenie každého nedorozumenia,” uvádzal nedávno v rozhovore pre televízny kanál Ö1 riaditeľ Verejnej bezpečnosti Konrad Kogler.
     
    Jeho slová potvrdzujú aj majitelia obchodov na viedenskej Západnej stanici (Westbahnhof), ktorých oslovil denník Kronen Zeitung. Dvadsaťdva z nich sa dokonca tento rok v lete obrátilo na políciu prostredníctvom petície.
     
    Najmä v noci tu nie je bezpečne. Aj mne osobne sa mnohokrát vyhrážali a stal som sa terčom násilia. V posledných mesiacoch sa situácia mierne zlepšila, lebo tu hliadkuje viac policajtov. Ale aj tak situácia nie je ideálna,” cituje denník zamestnancov miestneho snack baru.
     
    Zamestnanec ázijského fastfoodu Zhang Jian Dan sa síce svoje meno zverejniť nebojí, ale tiež priznáva, že situácia je neúnosná.
     
    Keď policajti odídu, všetko sa ešte zhorší,” tvrdí mladý Ázijčan.
     
    Bitka medzi mladými migrantmi nie je rozhodne prvý a, bohužiaľ, určite ani nie posledný incident, ktorému musia miestni obchodníci a cestujúci čeliť.
     
    Ako píše Kronen Zeitung, za tento rok polícia eviduje veľa kriminálnych činov, ktoré sa udiali na Západnej stanici. Okrem iného tu došlo k násilnému konfliktu medzi dvoma mužmi, pri ktorom bola jedna 40-ročná osoba vážne zranená nožom, ďalej tu príslušníci migrantského gangu okradli 83-ročného dôchodcu, 25-ročný muž ohrozoval cestujúcich paprikovým sprejom atď.
    - Reklama -