Rusi už vedia, čo mohlo zaviniť pád lietadla s Alexandrovcami. Toto odhalil letový záznam

    0
    Ilustračné foto TU-154 (Autor: archív)

    Letový záznam vyzdvihnutý z lietadla odhalil, že stroj mohol mať problém s mechanizmom kontroly vztlakových klapiek. V dôsledku toho mohla posádka lietadla podhodnotiť vážnosť situácie, citovala agentúra nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu.

    Pri nehode, ku ktorej došlo krátko po štarte z letiska v Soči, zahynulo pravdepodobne všetkých 92 ľudí na palube. Väčšinu z cestujúcich tvorili Alexandrovovci, ktorí mali mať v Sýrii vystúpenie pre vojakov. Vyšetrovatelia vylúčili terorizmus ako pravdepodobnú príčinu. Uviedli, že na pozostatkoch obetí a troskách lietadla sa nenašli žiadne stopy po výbušnine.

    Ruské noviny Komsomoľskaja pravda zverejnili údajné úryvky z hlasového záznamníka lietadla, na ktorom člen posádky v posledných chvíľach letu hovorí: “Dočerta, klapky! Kapitán, padáme.” Z mora vyzdvihli doteraz najmenej 15 tiel a stovky fragmentov z ďalších tiel a lietadla, vrátane niektorých častí jeho trupu. Rozsiahle pátranie pokračuje v oblasti niekoľkých kilometrov.

    Ruské orgány uviedli, že silný prúd v Čiernom mori v blízkosti Soči spôsobil fragmentáciu a rozšírenie trosiek stroja do okolia.

    - Reklama -