Nelegálny migrant vystrašil na Štedrý deň Talianov, vyhrážal sa teroristickým útokom

    0
    Talianski policajti zatýkajú muža pri svetoznámej miestnej pamätihodnosti - dóme v Miláne (Autor: SITA)

    Migrant pôvodom zo Senegalu začal na Štedrý deň vykrikovať na ľudí v autobuse v severotalianskom meste Janov, že Taliansko čaká teroristický útok, ktorý spáchajú Afričania. „Odpálime nálož priamo tu v Janove, takže budú šťastné a veselé Vianoce aj pre vás,“ vykrikoval Afričan v referencii na predvianočný útok v Berlíne. „Donútime vaše deti zaplatiť, nie sú to len Tunisania, kto vie, ako také veci robiť,“ odkazoval na fakt, že za útokom v Berlíne stál Tunisan Anis Amri, ktorý s kamiónom napálil do vianočných trhov v nemeckej metropole.

    Muž sa vyhrážal cestujúcim v autobuse až do príchodu polície, ktorú zalarmoval vodič linky. Keď príslušníci polície dorazili, muž sa osopil aj na nich s ironickým: „Polícia… šťastné Vianoce aj vám,“ a následne si začal trieskať hlavu o okno autobusu a kopať okolo seba, a vzdoroval zatknutiu. Polícia nakoniec 38-ročného muža spacifikovala a zadržala za bránenie výkonu verejnej služby.

    Vyšetrovanie odhalilo, že zadržaný migrant je pre políciu známa firma a už bol zadržaný niekoľkokrát za viaceré priestupky a trestné činy vrátane lúpeže. Aj napriek tomu, že Senegalčan je ilegálny migrant s trestným záznamom, ktorý sa na talianskom území zdržiava nezákonne, polícia ho neskôr prepustila a muž sa tak ďalej môže voľne pohybovať po meste.

    Protiteroristická polícia v súvislosti so Senegalčanovým excesom začala vyšetrovanie. Bezpečnostné zložky v krajine sú stále zmobilizované a vo vysokej pohotovosti po berlínskom útoku. Taliansko sa zatiaľ teroristickým útokom podobným tým v Paríži, Bruseli či Berlíne úspešne vyhýba. 

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -