Ruský minister Sokolov priznáva: Skúmame všetky možné príčiny pádu lietadla

    0
    Maxim Sokolov (Autor: Facebook)

    Predseda výboru pre obranu a bezpečnosť v hornej komore ruského parlamentu Viktor Ozerov predtým povedal, že zrútenie lietadla mohlo byť zapríčinené zlyhaním techniky alebo posádky, súvislosť s terorizmom je však vylúčená.

    Minister dopravy však popoludní, na otázku, či vyšetrovatelia zvažujú aj možnosť teroristického útoku, pripustil, že prešetrujú “celé spektrum” možných príčin. A dodal, že je predčasné špekulovať o príčine dnešnej havárie.

    Vojenské lietadlo Tu-154 sa zrútilo do mora tesne po medzipristátí v Soči. Lietadlo letelo do Sýrie, kde mal mať spevácky zbor svetoznámeho armádneho súboru Alexandrovovci novoročný koncert na ruskej vojenskej základni.

    Predpokladá sa, že všetci na palube lietadla zahynuli. Záchranári doteraz vylovili z mora 10 tiel. Väčšina tiel bude zrejme v hlavnej časti trupu lietadla, ktorý zatiaľ nelokalizovali.

    Príčinu havárie stroja by mali objasniť čierne skrinky lietadla, podľa ministra Sokolova sa však budú hľadať ťažko, keďže neboli vybavené vlastným signalizačným zariadením.

    - Reklama -