Nemecká polícia je zúfalá. Zlé správy z pátrania po berlínskom útočníkovi

    0
    Vianočné trhy v Berlíne (Autor: TASR)

    Ako vyplýva z informácií lokálnych médií, vodič autobusu smerujúceho z Luxemburgu do Bosny a Hercegoviny signalizoval polícii, že medzi cestujúcimi je podľa jeho domnienky hľadaná osoba. Polícia v Heilbronne autobus prehľadala, dokonca tam uzatvorila časť ulice, avšak zistila, že došlo zrejme k zámene osôb.

    Podobný výsledok mala aj kontrola diaľkového autobusu vo Flensburgu.

    Hovorca Krajinského kriminálneho úradu v Šlezvicku-Holštajnsku v tejto súvislosti poznamenal, že preverujú každý podnet.

    Na celom území Nemecka a Schengenu pokračuje intenzívne pátranie po 24-ročnom Tunisanovi Anisovi Amrim, ktorý je podozrivý z teroristického útoku v Berlíne, ktorý si 19. decembra vyžiadal 12 obetí a ďalších najmenej 48 zranených.

    Nenašli ho ani v Berlíne

    Príslušníci nemeckej policajnej jednotky osobitého určenia zasahovali dnes v berlínskej štvrti Moabit na mieste, ktoré slúži na stretávanie stúpencov salafizmu. Razia súvisela s pátraním po hľadanom Tunisanovi Anisovi Amrim, podozrivom z pondelkového útoku kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov.

    Moabitský spolok Fussilet 33, ktorý Úrad pre ochranu ústavy v Berline registruje ako miesto stretávania islamistov, poslúžil podľa tejto inštitúcie na radikalizáciu zväčša Turkov a ľudí pochádzajúcich z Kaukazu. V niektorých prípadoch prispel aj k ich zapojeniu do bojov v službách tzv. Islamského štátu (IS).
     
    V spolku sa navyše zhromažďovali aj finančné prostriedky pre džihádistov a v minulosti tam registrovali aj hľadaného Tunisana. Na miestneho imáma dočasne uvalili vyšetrovaciu väzbu.
     
    Polícia musela počas razie v sídle spolku vyhodiť do vzduchu vchodové dvere a použila aj omračujúce granáty.
     
    Pátranie v hlavnom meste však zatiaľ neprinieslo očakávaný výsledok, a to ani napriek viacerým policajným akciám v okruhu Amriho kontaktných osôb či zastaveniu a prehľadaniu súpravy podzemnej železnice na stanici Mehringdamm.
    - Reklama -