Duševne chorý azylant vtrhol na detskú besiedku, vykrikoval Alah Akbar a kázal z Koránu

    0
    Korán (Autor: SITA)

    Duševne narušeného azylanta spacifikovali dvaja muži z hľadiska a za pomoci polície ho následne vyviedli z miestnosti, kde zostali vydesené deti a ich rodičia. Muž v utorok prerušil kázaním z Koránu a výkrikmi Alah Akbar predstavenie o zrodení Ježiša Krista, ktoré si deti pripravili pre rodičov na tradičnú vianočnú besiedku.

    Podľa denníka Krone, na ktorý sa odvoláva rakúska verzia portálu Local, muža neskôr zatkli, lebo povedal polícii, že je prívržencom militantnej skupiny al-Nusra. Prokurátor potvrdil, že momentálne je v plnom prúde vyšetrovanie tejto informácie a polícia preveruje, či pomätený azylant zo Somálska skutočne patrí k teroristickej organizácii a predstavuje hrozbu pre spoločnosť.

    „Deti boli totálne zhrozené a v kŕči, veľmi sme sa o naše deti báli,“ uviedol jeden zo svedkov incidentu, pri ktorom sa nikomu nič nestalo. Spočiatku na po arabsky kričiaceho muža, ktorý bol len kúsok od malých detí, údajne nikto nereagoval. Migrant však agresívnymi gestami rozohnal deti, vytiahol z ruksaku Korán a začal z neho kázať.

    Vo chvíli, keď vytiahol Korán, priskočili k nemu dvaja muži z hľadiska a stiahli ho z pódia. Spočiatku panovali obavy o obsah ruksaku, ale ukázalo sa, že muž v ňom mal okrem Koránu len oblečenie. „Netušili sme, aké má úmysly,“ tvrdí iný svedok.

    Polícia potvrdila, že zadržaný muž žije v hornorakúskom Oberndorfe údajne už dva roky a trpí maniodepresívnymi poruchami osobnosti, na ktoré sa lieči. Podľa portálu Local bol Somálčan po incidente zmätený.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -