Útok v Berlíne, vražda ruského veľvyslanca v Turecku, propaganda… Putin v miestnosti plnej agentov povedal, čo majú robiť

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    „Úloha bezpečnostných orgánov v ochrane záujmov nášho štátu a zabezpečení stability našej spoločnosti je úplne kľúčová,“ zdôraznil Putin. „Naši občania od vás očakávajú, že budete schopní neutralizovať všetky vnútorné aj vonkajšie bezpečnostné hrozby, obzvlášť dôležitý je boj s terorizmom,“ dodal ruský líder.

    Prezident Putin sa nemohol nevenovať ešte veľmi čerstvému incidentu, pri ktorom v tureckom hlavnom meste prišiel o život ruský veľvyslanec.

    „Včera v Ankare bol zavraždený ruský veľvyslanec Andrej Gennadevič Karlov. Teraz sa vykonáva detailné šetrenie všetkých okolností zločinu,“ zmienil ruský prezident.

    „Bola to pre nás všetkých, samozrejme, veľká rana. Na druhú stranu sme si však dobre vedomí toho, že takéto zločiny nie sú páchané len na našich občanoch; podobné problémy majú aj v ostatných krajinách. K podobným tragédiám dochádza čoraz častejšie aj v Európe. V Berlíne prišlo o život mnoho ľudí. Chceli by sme vyjadriť hlbokú sústrasť a popriať všetkým pozostalým skorý návrat do normálneho života,“ povedal Putin.

    Zdroj: YouTube/Putin, galavečer venovaný bezpečnosti pracovníkov agentúr 20. decembra 2016

    „Chcel by som v tejto súvislosti ešte raz pripomenúť to, o čom sme hovorili už niekoľkokrát; teraz je potrebné spojiť sily v boji proti medzinárodnému terorizmu. Jedine tak môžeme zvíťaziť,“ zdôraznil ruský prezident.

    Prezident Ruskej federácie ďalej podčiarkol, že bezpečnosť je potrebné zabezpečiť primárne na území svojej vlastnej krajiny.

    „Chcel by som bezpečnostné služby požiadať, aby prijali všetky potrebné opatrenia na zaistenie bezpečnosti vnútri Ruskej federácie. Bezpečnosť je tiež potrebné zabezpečiť našim občanom pracujúcim na území cudzích štátov. V tejto súvislosti vás prosím, aby ste posilnili svoju spoluprácu s vašimi kolegami zo zahraničia,vyslovil sa Putin.

    Ruský prezident nezabudol spomenúť nutnosť boja s extrémizmom.

    „Je potrebné rázne zasiahnuť proti akejkoľvek forme propagandy xenofóbie a nacionalizmu, čo sa týka aj sociálnych sietí.

    - Reklama -