Vianoce u politikov: Jeden je ateista, druhý rieši svoj hárem a čo ostatní?

    0
    Vianoce (Autor: pixabay.com)

    Martin Glváč, Smer-SD, podpredseda NR SR: Vianočné sviatky budem tráviť tradične v kruhu rodiny, s mojimi deťmi. V doobedňajších hodinách ma čaká jedno veľmi milé charitatívne podujatie. Vždy v tento deň sa stretávame aj s blízkymi a priateľmi, aby sme si popriali pekné sviatky, je to zvyk, ktorý mám rád. Na štedrovečernom stole máme vždy o tanier naviac, podáva sa kapustnica bez mäsa a kapor. 

    Boris Kollár, Sme rodina, poslanec NR SR: Vianoce vnímam ako čas pre deti, čas prekvapení, pokoja, dobrej nálady, ale aj darčekov. A či som ja kupoval darčeky všetkým deťom? (Smiech) Nie, nie, predsa len ja mám tých rodín viac, dohodol som sa s mamičkami… Osobne pod stromčekom nečakám nič špeciálne, túžim po obyčajných veciach ako čierne ponožky, pyžamo, dobrá kniha. Za všetko budem vďačný.

    Anton Hrnko, SNS, poslanec NR SR: Ja som ešte zo “starej školy”, keď je pre mňa tento čas príchodom posolstva, rodinným sviatkom, keď sa všetci stretneme. Tentokrát to bude ale iné, lebo jeden člen našej rodiny ide do Austrálie, bude nám veľmi v tomto čase chýbať. Nepatrím k tým, ktorí kupujú darčeky už v auguste, nechávam si to skôr na posledné dni. Čo sa týka zvykov u nás, je to zvláštne, iné zvyky boli v Žiline, odkiaľ som, iné sú v Stupave, kde žijem. Výsledkom je, že máme svoju cestu… Napríklad nemáme kapustnicu, ale rybiu polievku. A čo by som si prial? Všetkým veľa zdravia.

    Alojz Hlina, KDH, predseda strany: Vianoce u nás sú konzervatívne. Žiadny moderný vplyv k nám nedošiel (smiech) a prebiehajú tak, ako si ich ja pamätám. Sú to tradičné konzervatívne oravské Vianoce s kaprom, kapustnicou a oplátkou. Samozrejme, nechýba účasť na polnočnej omši. Všetko tak, ako má byť.

    Monika Flašíková Beňová, Smer-SD, europoslankyňa: Pre mňa sú Vianoce časom pokoja, pohody, času s rodinou, rozprávok v televízii. Nespájajú sa mi rozhodne s darčekmi, sme už na to trošku veľkí. Doma sa stretneme, rozjímame, spomíname na našich zosnulých. Darčeky som nejaké pokúpila v pondelok. A čo by mňa potešilo? Čím som staršia, tým viac ma potešia duchovné veci, dobrá kniha, darček súvisiaci s cestovaním. Rozhodne sa na sviatky teším.

    Ľuboš Blaha, Smer-SD, poslanec NR SR: Ako ateista vnímam tieto sviatky čisto ako rodinné, ako sviatky pohody. Vnímam ich hlavne cez dve malé deti a teším sa, ako sa oni tešia. Myslím, že všetci rodičia berú sviatky cez deti, osobné očakávania ani nemám. Teším sa na šošovicovú polievku, pupáky, kapustnicu, teším sa na Perinbabu či českú Popolušku – to všetko mi vytvára Vianoce.

    - Reklama -