Známy komentátor je otrávený zo „pseudokorektnosti“. Prestali sme veci nazývať pravým menom, vraví

    0
    Extrémisti majú podľa Lovaša vďaka neschopnosti politikov voľné pole pôsobnosti (Autor: TASR)

    Ďalší, ktorý bije na poplach. Komentátor Hospodárskych novín Karol Lovaš sa vo svojom dnešnom komentári pozastavil nad súčasnou situáciou v Európe, respektíve na Slovensku.

    Leitmotívom komentáru je prehnaná „pseudokorektnosť“, ktorá má podľa autora za následok len reťazec ďalších nedorozumení a problémov.

    Podľa Lovaša sme totiž akosi zabudli nazývať veci pravými menami.

    „Tento druh pseudokorektnosti mi už úprimne lezie na nervy. Vždy, keď je na obzore problém, je dobré nájsť si zámienku, ako ho neriešiť. Aj preto to u nás vyzerá tak, ako to vyzerá. Lebo sme sa stali ´pseudokorektní´. Pretože skutočná korektnosť neznamená iba kývať na všetko hlavou zhora nadol ako somár. Pravá korektnosť pozná obidve dôležité slovíčka: áno i nie,“ uviedol nasrdene v spomínanom článku na portáli HNonline.

    Práve zatváranie očí pred skutočným stavom vecí má podľa Lovaša za následok nárast extrémisticky podfarbených nálad, bez výraznejšieho verejného angažovania konkrétnych krajne pravicových hnutí.

    Naopak, hlavného vinníka vidí komentátor v neschopnosti súčasného politického establišmentu.

    „Rezignovali na zdravý rozum. Dávno prestali riešiť reálne problémy reálnych ľudí a uzatvorili sa do vlastného sveta. Presne ako vtedy, keď Európu ´zachraňoval´ Adolf Hitler,“ nešetril Lovaš kritikou.

    - Reklama -