Krvavý masaker v Berlíne: Ľudia žijú v strachu. Toto ešte hrozí nemeckej metropole

    0
    Brandenburská brána, Berlín (Autor: TASR)

    Prehlbujúce sa vrásky na čele. Necelé dva dni po tragickom útoku na vianočných trhoch v berlínskej štvrti Charlottenburg sa život v hlavnom meste Nemecka pomaly vracia do zaužívaných koľají. V utorok boli všetky vianočné trhy, ktorých je v Berlíne vyše 50, zatvorené na znak úcty k pondelkovým udalostiam. Od dnes sa však má na námestia a do okolia stánkov znova vrátiť život a azda aj pokojná atmosféra.

    Okrem okamžitých dôsledkov však vyvstávajú aj sekundárne problémy, ktoré znepokojujú predovšetkým hotelierov a prevádzkarov ubytovacích zariadení, respektíve cestovné kancelárie.

    Berlín je najnavštevovanejším nemeckým mestom a tamojšia ekonomika výrazne ťaží aj z prílevu turistov, ktorí do mesta prúdia.

    Po udalostiach, ktoré otriasli nielen životom v Berlíne, ale prakticky v celej Európe, je však dosť pravdepodobné, že v najbližšom období sa bude musieť mesto vyrovnať s úbytkom ľudí, ktorí budú chcieť v Berlíne stráviť svoju dovolenku.

    Aspoň tak mieni portál Deutche Welle vo svojej včerajšej videoreportáži.

    Ako odpovedal v predmetnom videu istý starší pán: „Dúfam, že po čase to odoznie a všetko sa vráti do normálu.“

    „Neuvažujeme takýmto štýlom. Vyhrali by (teroristi), ak by sme len zostali na izbe a boli prestrašení,“ vyjadrila svoj názor zahraničná, po anglicky hovoriaca turistka.  

    Prax však dáva za pravdu skôr negatívnym scenárom. Napokon, svoje o tom vedia prevádzkari ubytovacích a pohostinských zariadení v Tunisku, Egypte či juhofrancúzskom Nice.   

    - Reklama -