Ľavicoví aktivisti broja proti vianočným symbolom. Najnovšie padla sťažnosť na Pannu Máriu, ktorej čistota môže vraj urážať obete znásilnení

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Facebook, LV Criminal Defense)
    Naša kultúrna čistota oslavuje Pannu Máriu. Ako obeť znásilnenia ma to zraňuje. Pod takýmto názvom vydal americký denník the Washington Post článok Ruth Everhartovej. Táto obeť znásilnenia tvrdí, že najmä počas Vianoc sa Mária stáva „problémom pre mnohých kresťanov pre svoju dokonalú čistotu“. 
     
    Panna Mária podľa Everhartovej „nastavuje nedosiahnuteľnú úroveň“, ktorá je pre niektoré ženy, nie ich vlastným pričinením, nedosiahnuteľná. „Teraz sme my, ostatné, zaseknuté medzi snahou byť pannou a matkou súčasne,“ vysvetľuje Everhartová svoj problém s biblickou postavou, ktorá údajne porodila ako panna. 
     
    Ruth Everhartová, ktorá je obeťou znásilnenia, sa po tejto skúsenosti stala pastorkou a teraz tvrdí, že Panna Mária je zodpovedná za pocit zruinovania. „V podstate to nie je Máriina chyba, ale chyba cirkvi, ktorá vytvorila z Márie model čistoty,“ píše. 
     
    Podľa autorky textu, ktorá má problém s vianočným sviatkami spätými s Pannou Máriou, je kresťanská kultúra príliš zameraná na „idol sexuálnej čistoty“, najmä ak ide o ženy. Everhartová tvrdí, že pre niektorých ľudí budú ženy vždy nečisté. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -