Poriadne to schytala. Ťuťmákov Cigánikovej ľudia neodpustili. Liberálka sa teraz kajá. Aký sľub dala voličom?

    0
    Jana Cigániková (Autor: Archív J. Cigánikovej)

    Profil politika na PL slúži na spájanie poslanca a občana. Zástupkyňa strany SaS Jana Cigániková podobne ako jej kolegovia z Národnej rady Slovenskej republiky dostáva na profile otázky od našich čitateľov, pričom výnimkou nie sú ani poriadne štipľavé témy. Prinášame vám sumár toho najzaujímavejšieho, čo ste sa Jany Cigánikovej opýtali.

    Ťuťmákov Cigánikovej neodpustili! Sype si popol na hlavu

    Najsexi poslankyni čitatelia stále nevedia zabudnúť jej výrok o ťuťmákoch, ktorí zarábajú menej ako 1 000 eur mesačne. Výrok vypustila vo faktickej poznámke pri bití sa za vyššie platy poslancov. Cigániková vtedy doslovne povedala: „My hovoríme to, a ja vám to poviem na rovinu, ja by som chcela, aby poslanci, ministri, aby takíto ľudia mali vyšší plat. Viete, prečo by som to chcela? Aby si do tohto parlamentu sadli ľudia, ktorí niečo v živote dosiahli, niečo dokázali, ktorí dnes možno zarábajú 10-tisíc eur, možno viac, a zarábajú tie peniaze preto, lebo boli vo svojom živote veľmi šikovní. Dokázali vytvoriť firmu, dokázali zamestnať ľudí, dokázali tú firmu viesť, jednoducho dokázali vo svojom živote byť šikovní, vyrovnali sa s tým a vedia, aké to je, čo je to podnikať, čo je viesť niečo. Takýmto spôsobom, pre týchto ľudí, ktorí dnes zarábajú tisíce, pre tých je ten plat, ktorý sa poslancovi ponúka, pre takéhoto človeka je to smiešny plat. Samozrejme, pre nejakého ťuťmáka, ktorý v živote nič nevytvoril, ktorý sa narodil so zlatou vidličkou v zadku možno, tak pre toho je to možno atraktívne, ale ja by som chcela, aby sem chodili šikovní manažéri, ktorí budú rozhodovať o tom, ako sa tejto krajine bude dariť.“ Neskôr začala na sociálnej sieti vysvetľovať, že ako ťuťmákov nemyslela ľudí, ale poslancov Smeru-SD.

    Podľa čitateľa PL týmto výrokom odobrala SaS voličov. Liberálka sa však bráni, že jej slová boli prekrútené. „V žiadnom prípade neboli moje slová adresované občanovi, adresované boli iným SMER-om. To, čo mi chýba v parlamente, je viac aktívnych ľudí, ktorí majú vôľu, snahu a schopnosti robiť veci lepšie a nielen prospechárčiť',“ odpovedala a pokračovala vo vysvetľovaní, že plat poslanca sa jej nemáli. „Myslím si však, že veľa ľudí by nezanechalo svoj dobre rozbehnutý biznis alebo kariéru kvôli platu, ktorý im je ponúkaný v NR SR. Ale uznávam, že to ľudí pohoršilo a prepísklasom to,“ priznáva Sulíkova poslankyňa a pokračuje v ospravedlnení, „prepáčte, budem sa snažiť dokázať Vám aj ostatným, že si zaslúžim plat poslanca. A rozhodne budem pracovať, aby moje vystúpenia boli korektnejšie.“

    Na Cigánikovej výrok zareagoval aj predseda ĽSNS Marian Kotleba, podľa ktorého ukázala liberálka aj so svojím poslaneckým kolegom Martinom Poliačikom svoju pravú tvár. Kotlebove slová Cigánikovej pripomenul čitateľ a ona opäť, ako už v minulosti, reagovala tým, že boli prekrútené. Viac sme o tom písali TU.

    V celej veci potrebu prehovoriť cítil aj liberálkin exmanžel, ktorý začal na sociálnej sieti odhaľovať jej minulosť. Podľa jeho tvrdení nemala saskárka v čase, keď sa spoznali, nič, ba dokonca bývala u matky. Viac sme o tom písali TU.

    Robiť 8 dní z 22 za 3 litre, málo pani poslankyňa? Nesrandujte!

    Pokoj s platmi si nedal ani ďalší čitateľ PL, ktorý Cigánikovej vyčíta, že sa jej zdá málo robiť iba 8 dní z 22 v mesiaci, za čo poberá plat 3 000 eur. Údaje podľa čitateľa pochádzajú z roka 2015. Jedným dychom liberálke pripomína, že nemá žiadnu exekutívnu právomoc. „Len si sedkáte, papkáte a na pokyn šéfa zdvihnete ručičku,“ píše čitateľ.

    Saskárka sa bráni, že takto pracujú možno tí, ktorí už stratili ilúzie. „Ja však taká nie som, zatiaľ som idealista a mám vôľu aj chuť bojovať,“ pokračuje v obhajobe. Čitateľovi začne menovať svoje aktivity. Podľa vlastných slov veľa času strávi študovaním a stretávaním sa s odborníkmi, zbieraním informácií, vypracovaním a vytváraním vlastného názoru. Do pozornosti tiež dáva koncept Politika sa ťa týka, prostredníctvom ktorého sa politiku snaží priblížiť mladým ľuďom.

    „Politika nepozná sviatok ani víkend. Veľakrát nabúra aj Vaše súkromné vzťahy a spôsobí veľa nepríjemných momentov. Nič nie je tak, ako to vyzerá,“ odpovedá a dodáva, „a rozhodne len tak nesedkáme a nečakáme na pokyny. To ste si asi pomýlili stranu.“

    Vzdelaná či len sebavedomá?

    Čitateľa zaujímalo, aké má liberálka ukončené vzdelanie, keď si trúfa na pozíciu tímlídra pre zdravotníctvo vo svojej strane. Čitateľ v skratke zosumarizoval aj poslankynine výroky. Podľa jeho názoru okrem vulgarizmov a nepodloženého obviňovania nezachytil žiadne mediálne výstupy.

    Saskárka odpovedá, že vyštudovala Vysokú školu ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave, fakultu verejnej správy. „Zdravotnícke vzdelanie nemám, prešla som si základným kurzom, keď som zakladala súkromné jasle,“ objasňuje a pokračuje, „priznám sa, že oblasť zdravotníctva je náramne ťažká, keďže je potreba brať do úvahy syntézu morálneho a ekonomického faktoru.“

    „Necítim sa byť erudovaným odborníkom, ale mám schopnosti, ktoré sú kvalitnou predispozíciou,“ pokračuje a tieto schopnosti menuje, „cieľavedomosť, bojovnosť, učenlivosť.“ Podľa vlastných slov na sebe neustále pracuje, vytvorila tím šikovných odborníkov z oblasti zdravotníctva a verí, že ak dokáže, že si to zaslúži, bude aj tímlíderkou.

    - Reklama -