Médiá sú v súčasnosti stále menej dôležité, tvrdí zakladateľ portálu WikiLeaks

    0
    V rozhovore pre americkú televíznu stanicu Fox News Julian Assange uviedol, že médiá na celom svete sú pre verejnú mienku „stále menej dôležité“. Zakladateľ portálu WikiLeaks, ktorý zverejňuje utajované informácie a dokumenty o rôznych politikoch a vládach, označil tlač za „papierového tigra“ vo voľbách roku 2016 a uviedol, že vzostup nových médií rozložil vplyv tých tradičných. „Stará tlač je menej dôležitá,“ vyhlásil Assange. 
     
    Assange sa v rozhovore obul aj do liberálnych médií, ktoré obvinil z toho, že majú svoj podiel na celkovej „miere predsudkov“, pretože sa len snažia naháňať divákov a čitateľov. „Ľudia to vidia, cítia to. Nemajú radi, keď ich niekto poučuje alebo im vraví, čo majú robiť, a oni proti tomu rebelujú,“ tvrdí. 
     
    Počas prezidentskej kampane v USA vydali WikiLeaks tisícky dokumentov, ktoré poškodili demokratov. Spojené štáty podozrievajú Assangeov portál z toho, že informácie dostal od ruských hakerov, ktorí tak mali údajne ovplyvniť výsledok hlasovania. 
     
    V uplynulých dňoch predstavitelia americkej národnej bezpečnosti vyjadrili obavy, že do celej operácie s uverejnením tajnej dokumentácie demokratických predstaviteľov je zapletený aj samotný ruský prezident Vladimir Putin. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -