Dvanásťročný chlapec sa pokúsil odpáliť bombu s klincami na vianočných trhoch

    0
    Ilustračné foto: Po domácky vyrobená bomba (Autor: SITA)
    Štátny prokurátor začal vyšetrovanie, ale chlapec je príliš mladý na to, aby ho súdili. Podľa vyšetrovateľov je to „hlboko veriaci moslim“, ktorý sa vraj mohol dostať k radikálnemu islamu prostredníctvom neznámeho člena teroristickej organizácie Islamský štát. Bomba, ktorá mohla pozabíjať desiatky ľudí, nevybuchla podľa polície len preto, že zlyhala rozbuška. 
     
    Chlapec, ktorý mohol z vianočných trhov urobiť hroznú udalosť, sa narodil v roku 2004 práve v nemeckom Ludwigshafene. Prípad preveruje prokuratúra, ale podľa portálu Focus sa očakáva, že vyšetrovanie bude čoskoro ukončené, pretože chlapec nemá vek na to, aby bol zodpovedný za kriminálne činy. 
     
    Podomácky vyrobenú bombu mal malý potenciálny atentátnik v ruksaku, ktorý umiestnil v kríkoch neďaleko radnice. Pár dní predtým, 26. novembra, sa podľa nemeckého Focusu pokúsil odpáliť na vianočných trhoch plechovku naplnenú výbušninami, z ktorej viedli drôty a bola oblepená klincami.  
     
    Focus ďalej píše aj o tom, že ten istý 12-ročný chlapec sa toto leto pokúsil odísť do Sýrie, kde sa chcel pridať k IS. V Ludwigshafene ho v tom čase zatkla polícia a umiestnila ho do sirotinca. 
     
    Celý text v nemčine nájdete TU
     
    - Reklama -