Zaujímavé vyjadrenie k obvineniu, že Rusi ovplyvnili voľby v USA

    0
    Prezidentské voľby v USA patria vo svete politiky medzi najsledovanejšie udalosti (Autor: Facebook, United States presidential election, 2016)

    Ten považuje ruské zásahy do amerických volieb za preukázaný fakt a v televíznom vystúpení burcoval národ, aby si uvedomil, akej výzve čelí. „Vidím veľmi jasné vzťahy medzi pracovníkmi kampane zvoleného prezidenta a Rusmi, ale aj to, že majú na množstvo otázok rovnaký pohľad,“ zaútočil na Donalda Trumpa.

    Bývalý britský veľvyslanec v Uzbekistane Craig Murray, ktorý je považovaný za zdroj blízky Julianovi Assangovi, povedal, že odhalenie CIA o podiele Ruska na úniku e-mailov sú „sr*čky“ (v anglickom origináli „bullshit“). „Viem, kto to vyniesol,“ hovorí Murray. Nešlo vraj o nikoho z Ruska, ale o zamestnanca kampane, ktorý sa k nim dostal legálnou cestou. „Vyniesol to von člen tímu, nešlo o hacknutie. To sú dve odlišné veci,“ hovorí pre britský server The Guardian.

    Potom dodal, že ak by bolo tvrdenie CIA, že išlo o známeho človeka napojeného na Rusko, pravdivé, musela by ho CIA už dávno zatknúť.

    Samotný Donald Trump prostredníctvom svojho tímu upozornil, že tí, ktorí prišli s teóriou o hackerských útokoch na americké voľby, sú presne tí istí ľudia, ktorí pred niekoľkými rokmi suverénne tvrdili, že Saddám Husajn má zbrane hromadného ničenia, aby sa potom v Iraku žiadne nenašli. „Voľby sa už dávno skončili. Teraz je čas ísť ďalej a pracovať na tom, aby bola Amerika znova veľkolepá,“ odkázal Trumpov tím za použitia jeho volebného hesla.

    - Reklama -