Bude konečne kauza Gorila vyšetrená? Gajdoš odišiel, cítil nátlak. Prichádza jeho náhradník

    0
    kauza Gorila (Autor: TASR)

    Doterajšieho člena tímu Gorila ustanovil do funkcie vedúceho zmenou svojho rozkazu minister vnútra Robert Kaliňák. Nahradí doterajšieho šéfa tímu Mareka Gajdoša, ktorý odchádza na vlastnú žiadosť do civilu. Prezídium PZ priblížilo, že Kyselica pôsobí v ozbrojených zboroch 20 rokov. V tíme Gorila, ktorý vznikol 9. januára 2012, je od 26. januára 2012.

    „Je možné tiež doplniť, že veci, ktoré v tíme Gorila riešil doterajší vedúci, sa do konca roka neuzavrú,“ informovalo ďalej policajné prezídium. Gajdoš v jednej veci meritórne rozhodol, a to vznesením obvinenia dvom osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. „Vzhľadom na stav trestnej veci v prípravnom konaní nebudeme informácie k predmetnej veci zverejňovať, nakoľko by mohlo dôjsť k zmareniu alebo sťaženiu objasnenia vyšetrovania,“ doplnilo policajné prezídium. V druhej trestnej veci si vyhradil právo na informovanie dozorujúci prokurátor. 

    Súčasný šéf tímu Gajdoš ukončí služobný pomer príslušníka PZ ku koncu roka 2016. “Prácu vyšetrovateľa som vždy mal a stále mám rád, avšak podmienky, v ktorých som sa vzhľadom na prístup viacerých osôb majúcich vplyv na moju prácu a nepriamo aj na jej výsledky ocitol, sú z dlhodobého hľadiska mnou subjektívne netolerovateľné. Úprimne, aj bez týchto dôvodov po 17 rokoch štátnej služby cítim potrebu zmeny pracovného prostredia,” odôvodnil svoje rozhodnutie.

    Po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom 3. novembra Gajdoš novinárom povedal, že stále platí, že majoritné množstvo informácií z údajného spisu SIS Gorila, ktorý unikol na verejnosť, sa potvrdzuje. Sú aj také, ktoré sa nepotvrdzujú, doložil.

    - Reklama -