Fico v útokoch na novinárov neprestáva. Tentoraz to schytal Závodský z Expresu. Takto sa ho premiér snažil rozhodiť

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Úradujúci predseda vlády a šéf Smeru nechcel upriamovať pozornosť na zmeny v strane, keď Smer vymenil dvoch svojich podpredsedov.

    Podľa Fica ide o „bežnú vnútrostranícku agendu“.

    Na otázku moderátora, či hľadať za zmenami na podpredsedníckych stoličkách klesajúce preferencie, Fico odvetil v nastúpenom tóne: „Nemám dôvod komentovať vnútrostranícke pomery, to je naša vec. Ľudia odchádzajú a prichádzajú.“

    Dôvera delegátov

    Rozoberať nechcel Fico ani zotrvanie dlhodobo kritizovaného Roberta Kaliňáka na svojich pozíciách.

    „Podpredseda Kaliňák získal dôveru delegátov a tým to je vybavené,“ dodal len.

    Naopak, strana Smer sa chce podľa jej lídra venovať odstraňovaniu rozdielov medzi starodôchodcami a novodôchodcami.

    Zneužívanie sociálneho systému

    Okrem toho chce tiež spravodlivejšie pristupovať k ľuďom, ktorí chcú pracovať. Na dôvažok majú byť prijaté opatrenia, ktoré by mali nezamestnaných ľudí viac aktivizovať smerom k získaniu novej práce.

    „Musíme to urobiť, lebo začíname mať nedostatok pracovných miest a vidíme veľké zneužívanie sociálneho systému,“ uviedol dlhodobo najpopulárnejší slovenský politik posledných rokov.

    Voľných pracovných miest je totiž podľa Fica na Slovensku dosť.

    Pri zmienke o predčasných parlamentných voľbách zostal Fico zhrozený z možnosti, ak by k predčasným parlamentným voľbám naozaj prišlo.

    „Predčasné voľby by podľa môjho názoru boli pre túto krajinu najhorším riešením. V týchto časoch, keď dochádza k obrovskej destabilizácii Európy, by bolo veľkou chybou, keby ktokoľvek uvažoval o predčasných parlamentných voľbách. Pozrite sa, ako nás teraz bude ohrozovať Taliansko. My to možno podceňujeme, no čo predviedol Renzi, bola absolútna hlúposť,“ narážal Fico na akési politické vydieranie zo strany teraz už bývalého talianskeho premiéra.

    Celkovo však premiér veľmi pozitívne zhodnotil skončené slovenské predsedníctvo v rámci EÚ.

    Celý rozhovor TU 

    - Reklama -