Šaría je v súlade s nemeckou kultúrou, tvrdí známa moslimka. V Berlíne jej dali lukratívny flek

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pixabay.com)
    Nemecká politička, ktorej otec podľa jej slov nevie ani poriadne po nemecky, sa v auguste tohto roka zastala islamského práva šaría v Nemecku. Sawsan Chebliová si stojí za tým, že náboženstvo moslimov je vraj „plne kompatibilné“ s nemeckou sekulárnou spoločnosťou, ktorej časť podľa nej iba nechápe čo šaría znamená. 
     
    Chebliová sa viackrát obula aj do členov antiimigračnej strany AfD (Alternative für Deutschland). Odporcov islamu a migrácie obvinila, že ich názory „nie sú nemecké“. V rozhovore pre Franzfurter Allgeimeine Zeitung nemecká politička odhalila aj kus zo svojho súkromia.
     
    „Môj otec je pobožný moslim, ledva hovorí po nemecky, nedokáže písať ani čítať, ale je viac integrovaný ako poniektorí funkcionári AfD, ktorí spochybňujú našu ústavu,“ napadla Chebliová predstaviteľov antiimigračnej strany. 
     
    Denník Die Welt vo svojom nedeľňajšom vydaní pripomína, že politická kariéra Sawsan Chebliovej je obrazom „úspešného migranta“. Welt však dodáva, že chybičkou krásy na Chebliovej kariére je práve jej podpora prísneho islamského práva šaría. 
     
    „Všetci hovoria o šaríi, ale len ťažko niekto z nich vie, čo šaría znamená,“ uviedla ešte v auguste tohto roka Chebliová. Bola to práve ona, kto za podpory starostu Berlína Michaela Müllera (SPD) tvrdil, že šaría „z veľkej časti upravuje vzťahy medzi Bohom a človekom a je absolútne kompatibilná s Nemeckom“. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -