Som chytrý človek, zahlásil Trump. A potom povedal niečo nečakané

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)
    Na otázku moderátora, prečo chce spravodajské brífingy o zisteniach tajných služieb obmedziť len na jeden týždenne, Donald Trump odpovedal, že nepotrebuje počúvať to isté každý deň. Je totiž podľa vlastných slov dostatočne „chytrý“ na to, aby mu stačilo vypočuť si spravodajské informácie raz za týždeň.
     
    Trump sa podľa svojich vyjadrení už teraz cíti ako víťaz volieb prezidenta, ktoré USA čakajú v roku 2020. V interview totiž uviedol, že nechce nasledujúcich 8 rokov počúvať každý deň to isté. To znamená, že mu 4-ročné funkčné obdobie v Bielom dome nestačí a ráta s tým, že na čele Spojených štátov bude dve volebné obdobia, tak ako jeho odchádzajúci predchodca Barack Obama. 
     
    Novozvolený prezident USA sa zo situácie snažil vykľučkovať, a tak vyzdvihol prácu svojich poradcov. „V prvom rade ľudia, ktorí mi dávajú tieto brífingy sú (vo svojej práci) veľmi dobrí a ja im vravím, aby mi volali okamžite, ak sa vo veciach niečo zmení,“ zahral Trump situáciu do autu. 
     
    Informáciu o tom, že Donald Trump máva ako novozvolený prezident USA spravodajský brífing len raz týždenne, priniesla minulý týždeň agentúra Reuters. „Som chytrý človek, viete, nepotrebujem, aby mi opakovali tie isté slová každý jeden deň nasledujúcich 8 rokov,“ odbil Trump moderátora Fox News. 
     
    Trump na druhú stranu priznal, že jeho viceprezident Mike Pence aj generáli dostávajú spravodajské informácie a absolvujú brífingy častejšie. „Nepotrebujem, aby mi vraveli to isté každý deň: ,Pane nič sa nezmenilo. Poďme si to zopakovať.‘ To nepotrebujem,“ tvrdí nový šéf Bieleho domu. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -