Beňová v deň smeráckeho snemu: Vedenie sa musí zamyslieť

    0
    Monika Beňová (Autor: TASR)

    „Smer-SD je stále najsilnejšia a najstabilnejšia strana, stále máme veľkú šancu a ja si myslím, že sa to na sneme potvrdí. Povieme si, čo treba urobiť, ako a kto by to mal urobiť,” avizovala.

    Podľa jej slov môžu straníci o poklese preferencií veľa hovoriť, povedať si veci, ktoré sú slabšie a ponúknuť riešenia, ktoré by trend mohli zvrátiť. “Ja môžem len vyslať signály, ale všetko musí urobiť vedenie,” dodala Flašíková Beňová.

    Europoslankyňa nedávno na sociálnej sieti napísala, že ak má minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) zostať v pozícii podpredsedu strany, tak tento snem je zbytočný. Kaliňák tieto slová vyhodnotil ako prejav demokracie. “Vidíte, aká široká demokracia je v Smere-SD. To sú všetko vnútrostranícke veci a po sneme sa určite všetko dozviete,” poznamenal.

    Na dnešnom pracovnom sneme Smeru-SD, ktorého popoludňajšia časť vrátane diskusie a vyhlásenia výsledkov volieb bude pre médiá uzavretá, sa obmení časť vedenia. Vo funkcii podpredsedov skončia Dušan Čaplovič a Pavol Paška. Nahradiť ich majú doterajší šéf žilinského VÚC a predseda strany v tomto kraji Juraj Blanár a šéf Smeru-SD v Košickom kraji a minister hospodárstva Peter Žiga. Oficiálne však strana Roberta Fica o podobe personálnych obmien zatiaľ nehovorí. Len Čaplovič už dávnejšie avizoval, že chce nechať priestor mladším.

    - Reklama -