Nemecko: Zabil ju migrant, ľudia si chceli uctiť jej pamiatku. Nedopadlo to veľmi pekne…

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    „Verejnoprávna televízia ARD sa snažila celú záležitosť zamlčať, ale na internete sa to našťastie nepodarilo. Ľudia sú rozhorčení a dávajú svoje postoje najavo verejne. Členovia pobočky AfD vo Freiburgu zorganizovali protestné zhromaždenie, na ktorom si uctili pamiatku zavraždenej študentky, a okrem toho protestovali proti imigračnej politike kancelárky Angely Merkelovej,“ uvádza server Blasting News s tým, že na námestie Münsterplatz prišlo asi tridsať ľudí.

    Proti niekoľkým desiatkam účastníkov pokojného zhromaždenia sa však postavilo asi 300 členov ľavicového extrémistického hnutia Antifa. „Odkiaľ sa títo radikáli vzali? To nemali v nedeľňajšom mrazivom počasí nič lepšie na práci, ako narušovať zhromaždenie za obeť znásilnenia a vraždy? Ak niekto pracuje 40 hodín týždenne alebo študuje, tak predsa nemá chuť ísť v nedeľu útočiť na účastníkov pokojnej demonštrácie len preto, že nesúhlasí s ich politickými postojmi,“ uvádza server.

    Server ďalej špekuluje, že vzhľadom na organizovanosť ľavicových radikálov s vlajkami hnutia Antifa a politickej strany Die Linke ich vraj musel niekto zaplatiť. „Možno je to tak, že ich v živote nič poriadne nezaujíma, nechodia do práce ani neštudujú, ale profesionálne parazitujú na štedrom sociálnom systéme. Agresívni členovia hnutia Antifa prerušovali pokojnú demonštráciu AfD hlasnými výkrikmi a napádaním jej rečníkov. Okrem toho neustále pokrikovali, že utečenci sú v krajine vítaní.“

    Antifa nakoniec dosiahla, čo chcela, a zhromaždenie asi po hodine rozpustili prítomní strážcovia poriadku. „Aby sa dostalo tých dvadsať až tridsať priaznivcov AfD z námestia v zdraví, museli pre nich policajti vytvoriť bezpečnostný koridor. Ľudí pri odchode však aj napriek tomu napádali ľavicoví extrémisti z Antify. Prevádzka štyroch električkových liniek musela byť navyše pre ich pokusy dostať sa k svojim ,nepriateľom‘ prerušená,“ píše server.

    „Vo výsledku tak boli zranení štyria policajti, došlo k použitiu veľkého množstva slzného plynu, narušeniu verejného poriadku a porušeniu zákona na ochranu slobodného prejavu aj zhromažďovania. Nikto za to, samozrejme, nebude potrestaný,“ konštatuje nemecká mutácia servera Blasting News.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -