Sexuálny a drogový škandál u Zemana. Tento človek končí, usvedčilo ho poriadne drsné video

    0
    Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Vyplýva to zo slov hovorcu najvyššieho českého predstaviteľa Jiřího Ovčáčka, o ktorých informovalo internetové vydanie denníka Blesk i tamojšie elektronické médiá. K Forejtovej rezignácii došlo iba deň po tom, čo sa v médiách objavili informácie o jeho zapečatenej kancelárii na Pražskom hrade a čo internetový server HlídacíPes.org priniesol správu o kompromitujúcom videozázname z jeho súkromia.

    Na tom je zobrazený práve Forejt v kompromitujúcich situáciách, kedy šňupe biely prášok a dokonca sú na tomto zázname aj sexuálne zábery s mladými mužmi. Médiá u našich západných susedov však toto video nezverejnili. 

    V českých médiách sa však spomínali aj Forejtove nedávne pochybenia, a to oneskorený príchod českej delegácie pod vedením Zemana na pohreb slovenského exprezidenta Michala Kováča do Bratislavy, tvrdenie o neprítomnosti amerického veľvyslanca na slávnostnom večere pri príležitosti štátneho sviatku ČR 28. októbra, ktoré sa ukázalo ako nepravdivé, či aféra okolo (ne)vyznamenania Jiřího Bradyho pri tej istej príležitosti.

    Jestvujú aj špekulácie o tom, že Forejtov pád je dôsledkom mocenského boja na Pražskom hrade. Forejt nastúpil do funkcie ešte za vlády prezidenta Václava Klausa v apríli 2004 a zostal v nej i po volebnom úspechu Miloša Zemana. Riadením protokolu zatiaľ nikoho nepoverili, možným čiastočným nástupcom by sa údajne mohol stať Miroslav Sklenář. Odbor protokolu je však údajne profesionálne pripravený, aby výzvy zvládol aj bez svojho riaditeľa.

    - Reklama -