Pri ťuťmákoch si Cigániková spätne uvedomuje svoju chybu. Ale… Som rozhodnutá ľudí nebalamutiť tak, ako mi prieskumy kážu, vraví

    0
    Jana Cigániková (Autor: TASR)

    Pred pár dňami zarezonoval domácim politickým éterom prejav poslankyne strany SaS. Hlavnú rolu v ňom hrali „ťuťmáci“. Ak by vedela vrátiť čas, Cigániková by tak asi s najväčšou pravdepodobnosťou spravila.

    „Dnes vidím, že som mala viac vážiť slová a vyjadriť sa menej expresívne. Úprimne sa ospravedlňujem za zbytočný omyl. ´Ťuťmákmi´ som myslela poslancov, ktorí do parlamentu neprišli meniť veci k lepšiemu, ale posedieť si a užívať výhody,“ zdôverila sa 33-ročná poslankyňa portálu Topky.sk.

    Na sociálnych sieťach zožala saskárka skôr kritiku, pričom samotná autorka prejavu priznala, že išlo do istej miery o akúsi začiatočnícku chybu.

    Na otázku, či sa bežných občanov nemohlo dotknúť aj Cigánikovej navrhovanie zvyšovania poslaneckých platov, odpovedala s jednoznačným odkazom.

    „Nebolo a nie je mi všetko jedno, chce to odvahu niečo také povedať nahlas, ale som rozhodnutá ľudí nebalamutiť tak, ako mi prieskumy kážu. To mi prekážalo ako voličovi a nebudem to robiť ani ako zvolená,“ dodala odhodlane.

    Podľa Cigánikovej je kľúčové nastaviť jasné odmeňovanie ústavných činiteľov s prihliadnutím na stav slovenskej ekonomiky.

    - Reklama -