Zo Sýrie prišlo hrozné svedectvo. Tuhne z toho krv v žilách

    0
    Deti z Aleppa (Autor: ReproFoto: Twitter/??????? ?????????)
    Alsabagh v rozhovore tiež uviedol, že vládna armáda postupuje za podpory ruských stíhačiek a iránskych síl v oslobodení východnej časti mesta.
     
    Zároveň dodal, že ofenzíva je dobre organizovaná. Aj napriek tomu však vraj takzvaní povstalci neprestávajú ostreľovať civilistov v západnej časti a obyvateľov východnej časti používajú ako svoje živé štíty.
     
    Sprevádzali sme tu veľa detských pohrebov. Zažili sme skutočné masakre, rakety, ktoré dopadali do školských učební uprostred dňa do miestností plných detí. Videli sme na vlastné oči, čo to znamená, keď mladý človek príde o obe nohy, keď má telo plné nábojov alebo črepín. Bohužiaľ, ako v každej vojne, najviac trpia tí najslabší, totiž deti, zmienil Alsabagh.
     
    Trpia vraj pre podvýživu, ale aj z hrôz okolo seba. Trpia aj ženy. Ich jediným prianím je mať trochu izby, žiť tak, aby netrpeli strachom zakaždým, keď ich manžel vyjde z domu,” dodal.
     
    Pôvodný text TU
     
    Obyvatelia západnej časti mesta hľadia podľa jeho slov na postup vládnych vojsk s nádejou, východní obyvatelia sa obávajú smrti a totálneho zničenia.
     
    My, ako cirkev, sa zameriavame viac na konkrétne utrpenie človeka, ktorý je pripravovaný o svoju dôstojnosť a sme pre zmeny, ale také, ktoré sa dojednávajú v dialógu a nie zbraňami,” dodal.
     
    Aj z toho dôvodu teraz spoločne s ďalšími kresťanskými komunitami vysiela naliehavú a vytrvalú modlitbu za mier.
     
    Chcel by som preto využiť túto príležitosť a vyzvať všetky farnosti, oratória, všetky centrá pre deti, ale aj všetky rehoľné kongregácie a domy, aby sa pripojili k tejto modlitbe za mier. Prosíme, aby každú prvú nedeľu v mesiaci slávili svätú omšu – najlepšie omšu pre deti – na úmysel mieru v Aleppe, v Sýrii a na celom svete,” uzavrel.
     

     

    - Reklama -