Dočkajú sa hokejisti Slovana svojich výplat? Široký znova na scéne

    0
    Majiteľ bratislavského Slovana Juraj Široký vypovedal vlani aj v kauze Váhostav (Autor: TASR)

    To, že hokejový Slovan rozhodne nie je v dobrej finančnej kondícii, je známe už dlho. Napokon, pred štartom vlaňajšej sezóny 2015/16 to vyzeralo tak, že „belasí“ opustia nadnárodnú Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL) a presunú sa naspäť do najvyššej domácej súťaže, prípadne do menej kvalitnej EBEL ligy.

    Klubové problémy sa však na poslednú chvíľu podarilo vyriešiť, pričom treba dodať, že za záchranu Slovana v KHL dokonca orodoval aj premiér Fico u ruského prezidenta Putina.

    Ak si však fanúšikovia Slovana mysleli, že zlé správy definitívne odzneli, realita posledných týždňov ich musela riadne prefackať.

    Meškajúce výplaty aj za niekoľko mesiacov sú opäť na programe dňa a hráči sú, pochopiteľne, nervózni.

    „Chlapci potrebujú platiť hypotéky, autá, byty. Nie je to jednoduché,“ vyjadril sa pre piatkové vydanie Nového času hráčsky agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý má v Slovane vyše 10 nespokojných klientov.

    Ako sa však tvrdí v tlačovom vyhlásení klubu, na náprave sa pracuje. Kedy však hokejisti uvidia svoje peniaze, zatiaľ nevedno.

    Stanovisko hokejového klubu HC Slovan v nezmenenom znení

    V súvislosti s viacerými článkami publikovanými v posledných dňoch v slovenských, ako aj ruských médiách ohľadom finančnej situácie v klube, HC SLOVAN Bratislava ubezpečuje všetkých fanúšikov, partnerov a sponzorov, a širokú športovú verejnosť, že účasť A mužstva HC SLOVAN Bratislava vo zvyšných zápasoch sezóny KHL 2016/2017 nie je v žiadnom prípade ohrozená. Mužstvo riadne nastúpi na všetky nasledujúce zápasy a súťaž odohrá.

    Vo štvrtok v popoludňajších hodinách prebehlo vzájomné stretnutie hlavných akcionárov klubu so zástupcami hráčov. Vedenie klubu potvrdilo, že si je plne vedomé záväzkov voči hráčom a pracuje na ich postupnom vysporiadaní. Časť záväzkov bude uhradená už v najbližších dňoch, a ďalšie priebežne v nasledujúcich týždňoch. Zástupcovia hráčov boli o celej aktuálnej situácii podrobne informovaní. 

    - Reklama -