Odporná propaganda ISIS sa šíri internetom. V najnovšom videu naživo ukazujú radikáli, ako odrezať hlavu neveriacemu

    0
    Islamský militant v propagandistickom videu vysvetľuje, ako správne zabiť neveriaceho v pozadí (Autor: reprofoto: videopress.com)

    Video s názvom Musíte s nimi bojovať, ó Muwahhid bolo zverejnené prostredníctvom kanálov Islamského štátu na sociálnych sieťach. Termín Muwahhid v názve označuje veriacich v nekompromisnú salafistickú formu islamu, ktorú vyznáva ISIS. Video je vo francúzskom jazyku s anglickými titulkami.

    Video oslavuje teroristické útoky v Európe a ukazuje najefektívnejšie spôsoby vraždenia neveriacich s dôrazom na použitie noža, ku ktorému má prístup v podstate každý, ale ukazuje aj návod na výrobu domácej výbušniny v bežnej kuchyni.

    Maskovaný po francúzsky hovoriaci bojovník Islamského štátu apeluje vo videu na francúzskych džihádistov, aby podnikali teroristické útoky ako odvetu za bombardovanie pozícií ISIS na Strednom východe. Prízvukuje, že aj s obmedzeným vybavením, akým sú kuchynské nože, musia džihádisti podporovať idey ISIS a útočiť na neveriacich, nedopriať kresťanom pokojný spánok a zasievať strach do ich sŕdc.

    Odporným vrcholom videa je inštruktáž, ako správne odrezať neveriacemu hlavu, ktorú džihádista demonštruje na živom väzňovi pripútanom na kríž, ktorého vo videu naživo dekapituje. Ďalšia „smrť naživo“ v druhej časti videa ukazuje bežiaceho – údajného kurdského špióna, ktorému islamista strieľa pod nohy až do chvíle, keď odpáli nálož umiestnenú na jeho chrbte. Dôsledky hádam ani netreba opisovať.

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -