Putin vyzdvihol immúnosť Rusov voči populizmu a demagógii

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    V prejave sa vyjadril aj k rastu pôrodnosti v Rusku, pričom poukázal na opačný trend v mnohých európskych krajinách. Prisľúbil, že vedenie krajiny bude pokračovať v začatých zmenách v sociálnej sfére. Putin zdôraznil, že “my sme jeden a jednotný národ a Rusko máme len jedno”. 

    V tejto súvislosti vyjadril znepokojenie z nárastu zlomových udalostí a konfliktov vyvolaných rozdielnosťou názorov v politickej, národnostnej či náboženskej sfére. “Veľmi dobre vieme, aké následky majú tzv. veľké otrasy,” upozornil Putin. Poučiť z dejín sa musíme najmä v záujme zmierenia, vyhlásil ruský prezident a dodal, že “krivdy, hnev a urážky” z minulosti netreba prenášať do súčasnosti. 

    Putin vo svojom prejave vyzdvihol aj imúnnosť ruských občanov voči populizmu a demagógii. Zdôraznil tiež, že “nikto nemôže nikomu zakázať, aby si čokoľvek slobodne myslel”. Dodal však, že “ak sa niekto považuje za pokrokovejšieho a inteligentnejšieho, musí k iným ľuďom pristupovať s rešpektom”. 

    uský prezident požiadal prítomných poslancov i vládnych úradníkov v regiónoch, aby ľuďom pomáhali riešiť ich problémy ľudsky, “neschovávali sa v kanceláriách”, ale išli medzi ľudí, oboznamovali sa s ich problémami a brali do úvahy ich želania a priority. Vyzdvihol aj prácu dobrovoľníkov, najmä v oblasti ochrany životného prostredia či v sociálnej oblasti. Vyzval na zrušenie prekážok v práci dobrovoľníkov.

    - Reklama -