Minister Kažimír nemal s kauzou Bašternák nič spoločné. Až doteraz. Je s ním prepojená viac, ako sa mohlo zdať?

    0
    Minister financií SR Peter Kažimír (Autor: SITA)
    Ministerstvo financií, ktorému šéfuje Peter Kažimír, má pod palcom boj proti daňovým podvodom aj dane a práve do tohto odvetvia spadá kauza bratislavského podnikateľa Ladislava Bašternáka. V jeho bytovom komplexe Bonaparte má prenajatý byt aj premiér Robert Fico a Bašternák čelí podozreniam z nadmerných odpočtov DPH. 
     
    Právnik Ivan Piterka sa podľa SME podieľal na výstavbe Bonaparte a údajne zastrešuje aj dodávky licencií počítačového softvéru od spoločnosti Microsoft za desiatky miliónov eur, ktoré sa obnovujú každé tri roky. Piterka sa s Kažimírom pozná od polovice 90. rokov, ale minister tvrdí, že s ním nie je dlhodobo v kontakte a Piterka ho ani nezastupuje v žiadnych právnych záležitostiach. 
     
    Bašternák, ktorého vyšetrujú pre údajné zneužitie takzvaných vratiek DPH v hodnote miliónov eur, staval Bonaparte cez spoločnosť Real Forum Invest, ktorá teraz sídli v chatrči v obci Jastrabie Kračany. Luxusný bytový komplex však v súčasnosti patrí spoločnosti N-Bonaparte, ktorá je od apríla 2016 spoločným majetkom Bašternáka a Piterku. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -