Oligarcha Výboh má schránku na Cypre. Zo sumy sa vám zatočí hlava

    0
    Sídlo právnickej spoločnosti Mossack Fonseca v Paname (Autor: SITA)

    Meno oligarchu Miroslava Výboha sa spája s korupčnou kauzou Pandur, je priateľom Roberta Fica aj konzulom Monackého kniežatstva v SR. V uplynulom čase založil v Londýne skupinu, cez ktorú investuje do nehnuteľností. Podľa informácií Aktuality.sk tok peňazí nie je úplne transparentný.

    Podnikateľova firma v Londýne s názvom Mayfair Assets Limited vlastní na Cypre spoločnosť, ktorej majetok presahuje 15 miliónov libier. Firma sa volá Nikai Holding a na internete sa o nej nič nepíše. Podľa informácií Kataríny Petrášovej z firmy AMW, kde je Výboh členom dozornej rady, je hlavnou náplňou spoločnosti investícia do developerského projektu, o ktorom budú informovať, keď uplynie doba mlčanlivosti, a práve londýnska firma má združovať všetky aktivity. V cyperskom registri však Výbohovo meno nefiguruje, pretože jeho firmu Nikai Holding oficiálne vlastní správcovská spoločnosť Berg Nominees Limited.

    Výbohovo meno sa objavilo aj v dokumentoch, ktoré unikli z panamskej právnickej kancelárie Mossack Fonseca začiatkom tohto roka. Konkrétne tam figurovali dve jeho firmy a ich správu zabezpečovala britská poradenská firma Bulldog Global Financial Services. Podnikateľ však tvrdí, že s Fonsecom komunikoval len v súvislosti s likvidáciou jeho firiem na Britských Panenských ostrovoch.

    - Reklama -