Beňovú nezastavila ani choroba a ostro sa pustila do Fica: Neviem, čo tými výrokmi sleduje. A takto sa kajala za svoju chybu z minulosti

0
Monika Flašíková-Beňová (Autor: SITA)

Ako vnímate kauzu v rezorte Miroslava Lajčáka?

Ministra Lajčáka považujem za profesionála, ktorý by neriskoval hlúpe prešľapy.

Myslíte si, že zo strany pani Hlávkovej ide o čestnú snahu niečo zmeniť alebo môžu jej úsilie zneužiť aj niektorí politici?

Určite to urobila čestne a s dobrým úmyslom. To, či bude jej úsilie zneužité kýmkoľvek ďalším, sa, samozrejme, vylúčiť nedá. Zvlášť na slovenskej politickej scéne.

Robert Fico za posledný týždeň viackrát zaútočil na novinárov, raz ich nazval špinavými prostitútkami a v Sobotných dialógoch zase RTVS nazval protislovenskou a slovne si podal aj samotného redaktora. Čo tým podľa vás pán Fico sleduje?

Neviem, čo tým sleduje premiér, ale do úst politika jeho formátu sa také výrazy nehodia. Má určite lepšie argumenty ako urážky novinárov.

Ficov protinovinársky slovník si všimol aj svet a Európa. Pôsobíte ako europoslankyňa, ako vnímajú premiérovu rétoriku vaši kolegovia v EP?

Nikto sa ma osobne nepýtal na predmetné výroky predsedu vlády Roberta Fica.

V minulosti ste sa aj vy pustili do médií. Karikaturistu Shootyho ste nazvali sprostým primitívom… Ľutujete to?

Bolo to nevhodné a neprimerané z mojej strany. Ospravedlnila som sa za to následne už pred tromi rokmi. Politici nemajú nadávať nikomu.

Mali by sa politici v takomto ostrom duchu púšťať do novinárov?

Nie, nemali. Politik má byť slušný a má chápať, že novinári si spravidla robia svoju prácu. Väčšina tak, ako najlepšie vie. V žiadnej profesii nie sú však ľudia stopercentní, platí to aj pre novinárov.

Aký máte názor na slovenské médiá?

Tak ako kedy (úsmev), ale v princípe je mi ľúto, že prevláda bulvár nad vecnými komentármi a analýzami. Je to síce celosvetový trend, ale pre informovanie spoločnosti je to škoda.

Zmenil sa nejako váš pohľad na Roberta Fica?

Je dlhodobo konštantný…

- Reklama -