Nadácia Zastavme korupciu píše Ficovi. Založí Kiska stranu? Je to v hre, hovorí odborník

    0
    Premiér Robert Fico a prezident Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Nadácia Zastavme korupciu, ktorú v roku 2012 založili Miroslav Trnka a Michal Bláha, upozornila, že nákupy v Nemocnici Sv. Michala v Bratislave mali byť predražené. O šafárení písal aj týždenník Trend.

    Fico povedal, že na Slovensku začína tvrdiť muziku skupina Penta, ktorej patrí týždenník Trend a ten „pripravil uverejnenie niečoho, čo mu podstrčila absolútne neprofesionálne nadácia (Zastavme korupciu – pozn. red.)“.

    Nadácia dnes napísala premiérovi odpoveď, kde sa okrem iného uvádza: „Predseda vlády R. Fico je právnik a ako právnik by mal ctiť pravidlá. Pravidlom pri vznesení obvinenia je, že žalujúci predloží dôkazy, ktoré podporujú jeho podozrenie. Premiér nepredložil nič. Jeho slovný útok na zakladateľov nadácie a prezidenta Slovenskej republiky vnímame ako snahu odpútať pozornosť od prípadu 23-miliónového nákupu vybavenia Nemocnice sv. Michala, o ktorom sme informovali minulý týždeň a ďalej sa mu venujeme.“

    Nadácia Zastavme korupciu tiež spomína, že premiér svojím obvinením spochybňuje osobnú integritu zakladateľov nadácie, „ktorí si vysokú dôveryhodnosť v očiach verejnosti na rozdiel od pána R. Fica získali poctivým podnikateľským príbehom“.


    Zdroj: YouTube/Nadácia Zastavme korupciu 

    Baránek o prezidentových plánoch

    Parlamentné listy oslovili politického analytika Jána Baránka a opýtali sa ho, čo si myslí o možnom budúcom prepojení Andreja Kisku a spomenutej nadácie.

    „Dlho sa hovorí už o tom. Prezidentské voľby mali byť o tom, že ak bude Kiska úspešný, bude zakladať stranu. Nakoniec vyhral, čo troška pomenilo tieto plány. Nedá sa to vylúčiť. Ide o to, či sa to dá napasovať na niečo, čo existuje, na nejaké občianske združenie, resp. iniciatívu, alebo to bude niečo úplne nové,“ poznamenal Baránek a povedal, že ani Kiskovo víťazstvo v prezidentských voľbách nevylučuje, že založí prezidentskú stranu. „Ale to už časovo predbiehame. Tento model však stále je v hre.“  

    - Reklama -