Budú Clintonovú predsa stíhať? Vplyvná poradkyňa Trumpa demokratku nešetrila

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Manažérka Trumpovej kampane Kellyanne Conwayová dnes v relácii televízie CNN označila rozhodnutie Clintonovej tímu zapojiť sa do prepočítavania hlasov, odovzdaných počas prezidentských volieb vo Wisconsine, za “neuveriteľné”. 

    “Ťažko uveriť tomu, že to ideme celé zbytočne naťahovať v situácii, keď zvolený prezident prejavuje takú veľkorysosť ku Clintonovcom aj k Obamovcom,” vyhlásila Conwayová. 

    V tejto súvislosti zdôraznila, že Donald Trump ešte úplne nevylúčil možnosť, že by mohol iniciovať trestné stíhanie Clintonovej v kauze používania súkromného e-mailu na služobné účely v čase, keď bola šéfkou americkej diplomacie.  

    Len pred niekoľkými dňami, ešte pred vypuknutím sporu okolo prerátavania hlasov, Conwayová naznačila, že novozvolený prezident bude pomáhať Hillary Clintonovej “zotaviť sa” a nebude presadzovať vyšetrovanie voči jej osobe.

    Volebný štáb porazenej demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej sa v sobotu vyjadril, že podporí prepočítavanie hlasov vo Wisconsine. To iniciovala prezidentská kandidátka Strany zelených Jill Steinová, ktorá chce rovnaký proces spustiť aj v štátoch v Pensylvánia a Michigan. 


     

    Vo všetkých troch štátoch sa očakávalo víťazstvo Clintonovej, avšak napokon v nich tesne zvíťazil Trump. Analytici však nepovažujú za pravdepodobné, že by prepočítanie mohlo zmeniť poradie kandidátov. 

    - Reklama -