Soros ide tvrdo proti Trumpovi. Chystá akciu, do ktorej investuje 10 miliónov dolárov

    0
    Minulý týždeň sa vo Washingtone stretli George Soros spoločne s ďalšími vplyvnými finančníkmi a podporovateľmi demokratov, aby naplánovali svoje ďalšie kroky.
     
    Od tej doby sa v médiách objavili informácie, podľa ktorých sú niektorí republikánski volitelia vystavení tlaku, aby zmenili svoje rozhodnutie a nevolili Trumpa. Teraz sám Soros rozohral ďalšiu partiu, v rámci ktorej obviňuje Donalda Trumpa zo šírenia nenávisti a avizuje, že proti tomu hodlá bojovať.
     
    Soros tvrdí, že od vyhlásenia výsledkov volieb počul o stovkách prípadov šírenia rasovej nenávisti vrátane sprejovania hákových krížov a ďalších nacistických symbolov na automobily a budovy.
     
    ,,Som hlboko znepokojený tým, čo sa v posledných týždňoch deje v Spojených štátoch. Som presvedčený, že proti tomu musíme niečo robiť. Prezidentské voľby prebudili temné sily,” je presvedčený Soros s tým, že chce na boj proti šíreniu nenávisti venovať desať miliónov dolárov.
     
     
    Ako píše denník New York Times, ktorý verejne deklaroval podporu Hillary Clintonovej, organizácie, ktoré sa stavajú proti politike Donalda Trumpa, údajne po voľbách dostávajú rekordné finančné dary.
     
    Lenže prispieť desiatimi miliónmi dolárov si môže dovoliť skutočne len máloktorý americký podnikateľ. Soros tvrdí, že jeho rozhodnutie nebolo myslené ako priama reakcia na Trumpove postoje.
     
    ,,Na druhej strane Soros tvrdí, že Trumpove komentáre na adresu prisťahovalcov sú príčinou súčasných problémov,” konštatuje denník.
     
    ,,Základy súčasných znepokojujúcich udalostí majú určite základ v prezidentskej kampani, len sa jednoducho prejavili až teraz,” tvrdí zakladateľ Open Society Foundations (OSF), ktorej pobočky je možné nájsť vo viac ako päťdesiatich krajinách sveta.
     
    Už v najbližších dňoch by mala OSF podľa informácií New York Times investovať na potieranie šírenia nenávisti asi päť miliónov dolárov.
     
    ,,Peniaze by mali zlepšiť monitorovanie a odhaľovanie takýchto prečinov. Podľa FBI počet tých namierených proti moslimom vzrástol o 67%,” uvádza americký denník.
     
    ,,Ľudskoprávna organizácia Southern Poverty Law Center dostala viac ako 700 správ o prípadoch trestných činov z nenávisti. Väčšina z nich sa objavila v dňoch po ôsmom novembri, keď boli vyhlásené výsledky prezidentských volieb. Najčastejšie sa ich terčom stali černosi, homosexuáli, moslimovia a ďalšie menšiny. Išlo o verbálne, ako aj priame o fyzické útoky. Či už v školách, na uliciach či trebárs aj na pôde kostolov,” uzatvára New York Times.
    - Reklama -