Zarobili nielen vďaka Lajčákovi. Teraz populárna agentúra dostala od štátu poriadny balík

    0
    Miroslav Lajčák (Autor: SITA)

    Meno agentúry EVKA sa okrem Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZV) spája aj s ďalšími rôznymi ministerstvami. V Centrálnom registri zmlúv (CRZ) figuruje zmluva o zabezpečení podporných technických služieb pre ministerstvo hospodárstva v objeme 488 160-tisíc eur. K tomu istému dátumu agentúra EVKA uzavrela s rezortom hospodárstva aj zmluvu o zabezpečení dodatočných prevádzkových služieb v objeme 551 520-tisíc eur.

    V zozname rovnako figurujú zmluvy o poskytovaní dotácií z rozpočtu ministerstva kultúry. Jedna pochádza z mája roka 2015, druhá z júna toho istého roka. V máji minulého roka získala EVKA grant z Európskej únie v hodnote 75-tisíc eur na podporu realizácie projektu – Národný deň Slovenska – EXPO Miláno 2015, konkrétne išlo o prezentáciu umeleckého súboru Lúčnica a Symfonického orchestra Viva Musica! počas Národného dňa Slovenska v rámci svetovej výstavy EXPO Miláno 2015 v Taliansku. O pár týždňov neskôr sa agentúre podarilo získať dotáciu ďalších osemtisíc eur zo štátneho rozpočtu SR prostredníctvom rozpočtovej kapitoly ministerstva kultúry.

    Medzi zmluvami v CRZ svieti napríklad aj rámcová dohoda o poskytovaní služieb medzi Agentúrou EVKA a Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch v rezorte ministerstva dopravy. Objednávateľ, v tomto prípade Slovenská agentúra pre cestovný ruch, zadával zákazku na poskytnutie služieb s predmetom zákazky Expozície SACR na veľtrhoch a výstavách cestovného ruchu postupom pre nadlimitné zákazky verejnou súťažou. Ako úspešná bola vybraná ponuka poskytovateľa – Agentúry EVKA. Rámcová dohoda sa uzatvára na dobu určitú, maximálne do vyčerpania sumy 620 000,00 eur bez DPH.

    Evke sa darí

    Spoločnosť EVKA zaznamenala podľa webového portálu Finstat.sk v roku 2015 zisk 521 710 eur. Ide o významný nárast spred rokov, aj keď zle sa jej nedarilo ani predtým. Rok 2014 ukončili so ziskom 227 187 eur, rok 2013 bilancovali s plusovou sumou 240 470 eur.

    - Reklama -