Dusná atmosféra u Lajčáka pokračuje. Autor loga prehovoril. Toto je jeho tvrdý odkaz ministrovi

    0
    Logo slovenského predsedníctva v Rade EÚ (Autor: SITA)

    Ministerstvo Miroslava Lajčáka má čo robiť! Podľa Hlávkovej sa v súvislosti so slovenským predsedníctvom mali zbytočne zvyšovať ceny kultúrnych akcií. Na mediálnu mušku sa v súčasnosti dostalo logo, ktoré predsedníctvu prepožičalo vizuálnu tvár. Práve počas megaakcie jeho prezentácie malo dôjsť k šafáreniu s finančnými prostriedkami. „Ja som v živote nikdy takéto veci neorganizoval, akurát mi to prišlo ako príliš prehnaná akcia na predstavovanie loga. Prišlo mi to tak, že to mohlo byť skromnejšie,“ skonštatoval na margo údajne predraženej akcie autor loga.

    Dušička v súčasnosti študuje na VŠVU (Vysoká škola výtvarných umení) v Bratislave a pracuje aj ako grafický dizajnér. Za víťazné logo dostal odmenu 4 500 eur. Samotná akcia jeho predstavenia sa vyšplhala až na tristotisíc eur. Autor priznáva, že niektorých dizajnérov odradila práve nízka finančná výhra. „Keďže ja som študent, prácu som mal hotovú ako jedno zo zadaní, nemal som čo stratiť,“ prezradil Dušička.

    Mladý dizajnér sa počas spolupráce s rezortom stretol aj so Zuzanou Hlávkovou. „Prišiel som s ňou do kontaktu dva razy v súvislosti s prácou, na ktorej som robil,“ spresnil. Zároveň dodal, že už počas spoločných stretnutí naznačila, že v rezorte dlho nezostane. Dušička taktiež prezradil, či by skočil do ďalšej spolupráce s Lajčákovým ministerstvom. „Dvakrát by som si to rozmyslel, ale momentálne skôr nie ako áno…“ skonštatoval dizajnér.

    - Reklama -