Fico o Smere: Je to stabilná strana, nepotrebuje vnútorné revolúcie. A potom kritika konkurencie

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Máme šesť podpredsedov, budú nejaké zmeny. Dokonca si myslím, že budú na úrovni krajských predsedov. Ale nebude to absolútne žiadna revolúcia. Smer je stabilná strana a takéto vnútorné revolúcie vôbec nepotrebuje,” odpovedal na otázky, či Pavol Paška bude pokračovať ako podpredseda Smeru-SD.

    Dušan Čaplovič už oznámil, že sa o post podpredsedu nebude uchádzať, chce nechať priestor mladším. Fico o personálnych zmenách veľmi hovoriť nechce, tvrdí, že ho nevyrušujú. “Nechcem, aby nám obsah snemu prekryli nejaké prekáračky o osobách. Vyriešime to na sneme jedným hlasovaním a bude pokoj,” poznamenal.

    Smer-SD podľa Fica predstaví na sneme prvky silného sociálneho štátu a bude veľmi konkrétny, pokiaľ ide o rok 2017. “Minimálne budeme navrhovať, aby sa zákon o podpore najmenej rozvinutých okresov rozšíril o ďalších päť až desať okresov, ktoré by dostali podporu prostredníctvom akčných plánov a konkrétnych financií,” uviedol Fico s tým, že sa bude hovoriť aj o zdravotníctve a sociálnej oblasti.

    Snem má byť podľa neho dôkazom toho, že na Slovensku pôsobí silná strana orientovaná od stredu doľava. “A chceme ponúknuť voličom dobrý program,” vyhlásil. Fico zároveň v rozhovore kriticky poukázal, že je tu “dobreže nie za hrdinu” považovaný človek, ktorý mal kontakt s mafiou. Fica tiež mrzí, že nikto nerieši fašistické prejavy niektorých strán, a že tu je strana, ktorá má štyroch členov a “s peniazmi narába krížom-krážom”.

    - Reklama -