VIDEO Najväčší holandský bojovník proti islamu Wilders bol odsúdený. Pozrite sa na jeho drsnú reakciu

    0
    Wilders (Autor: TASR)

    „Vo štvrtok som si vypočul rozsudok súdu, ktorý mi uložil pokutu vo výške 5 000 eur. Verejne hovoriť o jednom z najväčších problémov našej krajiny, ktorým sú Maročania, je podľa našich elít protizákonné,“ konštatuje Wilders s tým, že po rozhodnutí súdu Holandsko stráca slobodu prejavu. „Dokonca už nesmieme ani klásť otázky. Ani v prípade, že s ich znením súhlasia milióny ľudí,“ čuduje sa vášnivý bojovník, ktorý bol trestne stíhaný za to, že sa na jednom zo svojich vystúpení ľudí opýtal, či chcú v Holandsku viac alebo menej Maročanov.

    Rozsudok súdu podľa Wildersa znamená, že Maročania sa fakticky stali rasou. „Ak dnes poviete niečo o Maročanoch, v Holandsku vás budú považovať za rasistu. Nikto to nechápe. Je to úplne šialené rozhodnutie, ktoré má len umlčať váš a môj hlas. Zatiaľ čo v iných krajinách ukázali ľudia elitám dvere, v Holandsku hrozí, že tu zvíťazí diktátorský režim. Pripomína mi to Turecko. Rozdiely medzi Holandskom a Tureckom sa stierajú. Opozíciu tam aj tu umlčujú.“

    Wilders ďalej pripomína, že ho v minulých voľbách volilo takmer milión ľudí a v najbližších parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať 15. marca 2017, by mohol získať ešte väčšiu podporu. „A preto je mojou povinnosťou o týchto veciach aj naďalej hovoriť. A to aj v prípade, že to politicky korektným elitám na čele s premiérom Ruttem nie je po chuti. Pretože pozerať sa radšej inam a mlčať nie je riešenie. Hovorím veci tak, ako sú,“ tvrdí Wilders, ktorý sa na procese osobne nezúčastnil.

    „Načo sú v politike zbabelci, ktorí si netrúfajú hovoriť pravdu a zámerne zamlčujú problémy našej krajiny? Na nič! Strkať hlavu do piesku je zbabelé. A ak musíte mlčať, pretože za otvorenú kritiku môžete byť trestaní, problémy sa len kopia. V Holandsku tak bude pri moci skutočný diktátorský režim plný zbabelých a vystrašených politikov. To ja nehodlám akceptovať. Stále budem bojovať za slobodné a bezpečné Holandsko,“ pokračoval.

    „To je zároveň dôvod, prečo sa ma snažia islamskí teroristi už 12 rokov zavraždiť. Vo štvrtok mohli teroristi oslavovať, pretože Wilders bude potrestaný. Z prokuratúry sa dnes stal ich spojenec. Ale ja nikomu nedovolím, aby ma umlčoval. Nepodarí sa to žiadnemu teroristovi. Žiadny žalobca ani premiér ma nedostanú na kolená. Nemienim sa tou pokutou vôbec zaoberať. Nech si robia, čo chcú, mňa to len posilní. Len tým získam ešte väčšiu motiváciu. A vy ma v tom môžete podporiť. Tým, že sa budete spoločne so mnou usilovať o zachovanie slobody prejavu v Holandsku.“

    - Reklama -