Radikálni islamisti dostali po prstoch. Polícia prehľadala mešity a modlitebne vo väčšine spolkových krajín Nemecka

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Strach zo šírenia extrémizmu sa šíri v európskej spoločnosti nielen v súvislosti s narastajúcim odporom krajnej pravice voči migrantom, ktorých je na starom kontinente stále viac. Obavy bezpečnostných služieb a policajtov vyvolávajú aj radikáli z radov moslimov, ktorí sa snažia šíriť extrémistické myšlienky medzi veriacimi.

    Islam sa obhajcovia migrácie snažia prezentovať ako náboženstvo mieru, ale jeho odporcovia sa o ničom takom presvedčiť nenechajú. Na očiach totiž majú stále častejšie správy o tom, že moslimské sekty lákajú na stranu radikálneho islamu čoraz viac ľudí. Práve proti takejto forme šírenia islamského extrémizmu sa rozhodli zakročiť nemecké úrady.

    Stovky policajtov prehľadali takmer 200 domov, mešít a modlitební po celom Nemecku. Zásah sa týkal miest v desiatich zo šestnástich spolkových krajín, kde sa polícia zamerala najmä na šírenie radikálneho islamu. O to sa v Nemecku stará dnes už zakázaná salafistická sekta, ktorá si dala meno Pravé náboženstvo.

    Polícia v spolupráci s antiteroristickou jednotkou „poľuje“ na členov spomínanej salafistickej sekty, pretože napriek zákazu činnosti šíri extrémistické myšlienky radikálneho islamu a volá po zavedení islamského práva šaríja v Nemecku.

    Nič proti moslimom, ale…

    Minister vnútra Thomas de Maiziere uviedol, že zákaz pôsobenia spomínanej islamskej sekty nie je v žiadnom prípade namierený proti moslimom žijúcim v Nemecku. O neslobodných praktikách nemeckých policajtov hovoria najmä ochrancovia migrantov, ktorí obhajujú snahy šíriť učenie proroka Mohameda medzi ľuďmi, aj keď prekračuje hranice zákona. Sekta Pravé náboženstvo sa dostala do pozornosti projektom s názvom Čítaj! (Lies!), ktorý bol zameraný na bezplatné rozdávanie prekladov Koránu.

    „Zákaz neplatí pre islam ako vieru vo všeobecnosti, moslimský život má bezpečné miesto v nemeckej spoločnosti tak ako sloboda vierovyznania pre všetkých. Rozdávať Korán nie je zakázané, pretože je to to isté ako s Bibliou, ale zneužívať ho a propagovať jeho pomocou islamizmus je zakázané,“ uviedol De Maiziere.

    Nemecký minister vnútra priznal, že moslimovia delia nemeckú spoločnosť na dva tábory. „Oni veria, že existujú dva protichodné tábory v našej spoločnosti: jedným sú praví islamisti a druhým neveriaci, ktorí sú ich nepriateľmi,“ tvrdí.

    - Reklama -