Samopaly, obrnené vozidlá a nepriestrelné vesty. Takéto nové vybavenie dostávajú nemeckí policajti na boj proti terorizmu

    0
    Ilustračná snímka, zásah nemeckej polície. Foto: TASR

    So zvýšeným počtom migrantov, ktorých vlani prišlo do Nemecka viac ako milión, narástla v Spolkovej republike aj hrozba teroristických útokov. Polícia preto robí, čo sa dá, aby im predišla. V Hamburgu do policajného zboru naliali vyše 4 miliónov eur na nákup vybavenia na potieranie terorizmu.

    Policajti v Hamburgu už dostali do výbavy nové nepriestrelné vesty, ktoré dokážu ochrániť pred projektilmi z obávaného kalašnikova, ako prezývajú ruskú útočnú pušku AK-47, hojne používanú práve teroristami po celom svete.

    Špeciálna zásahová jednotka nemeckej polície, ktorú povolávajú aj pri zatýkaní ľudí podozrivých z terorizmu, dostala zase nové ťažko obrnené vozidlá a helmy. Nejde však len o techniku na ochranu zdravia policajtov. Najlepšia obrana je útok, a preto mužov zákona v nemeckom Hamburgu vybavili aj 280 novými útočnými puškami.

    Začiatkom novembra zasiahla nemecká polícia na viacerých miestach v troch spolkových krajinách Nemecka. Pri antiteroristických raziách zatkli deviatich žiadateľov o azyl podozrivých z členstva v čečenskej zločineckej organizácii pôsobiacej v Nemecku.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -