Tomu neuveríte. Vo Švédsku zaviedli genderovú rovnosť pri odpratávaní snehu. Skončilo sa to tak, že celá krajina skolabovala

    0
    Odpratávanie snehu, ilustračné foto (Autor: SITA)

    A za celým problémom vraj okrem iného stála vyhláška o dodržiavaní rovnosti pohlaví pri odpratávaní snehu, ktorú prijalo štokholmské zastupiteľstvo. To totiž prijalo nariadenie, že sa nebude postupovať ako v minulosti, keď sa najprv upratovali ulice, aby mali autá prejazdnú cestu. Tie vraj používajú viac muži, zatiaľ čo ženy chodia väčšinou po chodníkoch. Preto ide údajne o genderovú nevyváženosť.

    Predstaviteľ Strany zelených, ktorá vládne spolu so sociálnymi demokratmi, Daniel Hellden však najprv v denníku Expressen tvrdil, že táto politika chaos nezapríčinila. Vraj len napadlo veľa snehu. Švédske médiá mu však pripomenuli, že v minulosti rozprával inak.

    Aj samotní obyvatelia mesta poukazovali na to, že sneh sa vzhľadom na nezmyselnú vyhlášku odpratával iným spôsobom. „Bol odstránený z chodníkov, a lebo ho bolo rekordné množstvo v tomto ročnom období, bol jednoducho ,odsunutý‘ na cesty, ktoré sa tak stali neprejazdnými,“ píše server.

    Hellden vraj potom pod ťarchou dôkazov priznal, že vyhláška nefungovala. „Otázkou je prečo. Bolo v tom počasie alebo postupy, ktoré sme v meste zaviedli? Je mi ľúto, že sa ľudia nedostali do práce a študenti do škôl,“ uviedol.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -