Bugár opäť kritizoval Matoviča. A toto povedal ku kauze Bašternák

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    Zároveň upozornil, že výbor čaká na verdikt Ústavného súdu SR, na ktorý sa kvôli pokute za nepozastavenú živnosť obrátil práve Matovič. “Pre mňa Igor Matovič fakticky neexistuje, ja sa ním zaoberať nebudem. Je to človek, s ktorým sa nedá dohodnúť,” povedal Bugár.

    Most-Híd mal v sobotu (12. 11.) snem a Bugár zopakoval, že strana pomaličky napĺňa svoje predvolebné sľuby. “Sľúbili sme protischránkový zákon, odľahčenie súdov, a to pomaličky plníme. Zachránili sme všetky málotriedky,” menoval Bugár výsledky práce.

    Na margo preferencií Mosta-Híd povedal, že táto koaličná vláda žiadnu kauzu nemala. Je rád, že jeho strana nezaznamenala po vstupe do súčasnej koalície preferenčný pokles, naopak, Bugár vidí pomalé napredovanie. “Je dôležité, aby sme vydržali štyri roky a ukázali, že táto koalícia vie robiť,” povedal.

    V súvislosti s kauzou Bašternák Bugár zopakoval, že všetky staré kauzy musia byť vyšetrené. “Ak neveríme v poctivé vyšetrenie, tak nerobme nič. Našou úlohou je navrátiť dôveru občanov v políciu a orgány činné v trestnom konaní. Pevne verím, že vyšetrovanie bude ukončené a som zvedavý ako,” priznal.

    Bugár sa nevyhol ani rozšíreniu svojho poslaneckého klubu o piatich poslancov, ktorí sa do parlamentu pôvodne dostali na kandidátke #Siete. “Čo je dôležité pre štát? Ja si myslím že stabilita. Je možné postaviť inú vládu? Asi nie. Čo je teda zodpovedné? Chceli sme sa vyvarovať toho, aby títo piati ticho podporovali vládu, lebo opozícia by kričala, že za to určite niečo dostali,” uzavrel.

    - Reklama -