Banášová prekvapuje: Nezáleží na tom, kto vyhrá voľby, ten kto hádže udicou nás má v moci

    0
    Adela Banášová, rozhlasová a televízna moderátorka (Autor: SITA)

    Dcéra známeho spisovateľa Jozefa Banáša, Adela Banášová, vo svojom komentári s nadpisom v znení „Konečne Trump“ vysvetľuje, ako ľahko dokážeme skočiť na udicu vzbudenej emócii a následne vytvárať okolo seba pocitové vlny, ktoré odpútavajú pozornosť od skutočne dôležitých vecí. Podľa svojich slov v nadpise komentára vôbec nedemonštruje svoj politický názor, ba čo viac, známa moderátorka priznáva, že do svetovej politiky nevidí.

    Pozornosť upriamuje na populárny návyk, viesť vášnivé debaty, o ktorých veľa nevieme a ktoré sú pre náš život zvyčajne nedôležité. Podľa jej názoru tento návyk svedčí o dotknutom egu, ktoré potrebuje demonštrovať svoju dôležitosť nejakým rezolútnym názorom. „Témy, kauzy a témičky nech sa tvária akokoľvek podstatne– ako napríklad voľby alebo akokoľvek bulvárne záležitosti typu, s kým chodím – majú len jednu úlohu,“ vysvetľuje a dodáva, „ťahať našu pozornosť preč od nás samotných. Len aby sme náhodou neprišli na to, čo je skutočne dôležité.“

    V závere konštatuje, že keď bude svet plný ľahko popudivých ľudí, nebude dôležité, kto vyhrá voľby, ale vždy nás bude mať ten, ktorý hádže udicu, v moci. „Ak však upriamime viac pozornosti na seba, okamžite jedného dôležitého človeka v moci máme,“ dodáva.

    - Reklama -